Yılın son günündeyiz yarın yeni bir yıla (2019) başlıyoruz. Gerçekten heyecan verici! Bu makalede ise yıl boyunca Branding Türkiye olarak yaptığımız aksiyonlar ve 2018’de Branding Türkiye’de en çok okunan ve paylaşılan içerikler yer alıyor.
Bugün 31 Aralık 2018, günlerden Pazartesi. Yarınsa 2019’un ilk günü. Yani yeni bir yıla giriyoruz. Bu demek oluyor ki önümüzde değerlendirmemiz gereken yeni bir 365 gün var. Eğer bir şeye başlamayı düşünüp başlayamadıysanız yarın tam sırası! Bu arada yeni yılın herkese huzur, bereket, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Umarım ki 2019’da maddi manevi tüm ihtiyaçlarınızı giderir, tüm hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.
∴
Bu makalede 2018’de Branding Türkiye’de neler yaptığımıza ve Branding Türkiye’de en çok okunan / paylaşılan makalelere yer vereceğiz.
O halde hiç vakit kaybetmeden başlayalım 🙂
Branding Türkiye 2018’de Neler Yaptı?
Öncelikle hatırlatmak isterim ki, Branding Türkiye 2018’de kuruldu. Sanırım bu seneki en güzel ve en büyük aksiyonumuz buydu.
9 Ocak 2018’de yayın hayatına başlayan Branding Türkiye; bütünleşik pazarlamaya dair tüm olguların (100+ kavram, uzmanlık, süreç) akademisyen ve sektör profesyonelleri tarafından değerlendirildiği bir mecra. Yalnızca akademik ve sektörel makalelerle yetinmiyoruz. Bildiğiniz üzere içerik 360 derece bir iştir. Dolayısıyla yazılı, görsel, video türü içeriklere ek olarak zirve, eğitim ve etkinlik türü içerikler de hazırlıyoruz.
Branding Türkiye’nin etkinlik odaklı alt markası Branding Türkiye Etkinlik, her ay bir üniversitede etkinlik / zirveler gerçekleştiriyor. Ayrıca sektör profesyonellerine yönelik konsept etkinlikler de yapıyoruz. Buna ek olarak yılda 2 kez düzenlenecek olan Branding Meetup ile kamu – özel sektör – üniversiteler olmak üzere tüm paydaşları tek çatı altında toplayan konsept zirve(ler) gerçekleştirme hedefindeyiz.
Bir diğer alt markamız Branding Türkiye Yayınları aracılığıyla iş kitapları odağında matbu ve e-kitaplar hazırlıyoruz. Bu arada kavramsallaştırmış olduğum “dijital markalaşma” ile ilgili hazırladığımız “Dijital Markalaşma Eğitimi I DME”, bir eğitim modeli olduğu gibi aynı zamanda Branding Türkiye’nin eğitim odaklı alt markasıdır. Alt markalarımıza dair geniş bilgi için Hakkımızda sayfasına göz atmanızı rica ediyorum
∴
Branding Türkiye, bütünleşik pazarlamaya dair nitelikli içerik üretmeyi sürdürecek. Yol haritamızı belirleyense 3F Fenomeni adını verdiğim bir model. Dolayısıyla aslında tüm aksiyonlarımızın temelinde 3F Fenomeni var diyebilirim.
Yazı Dizileri Hazırladık
Konsept ve nitelikli içerik oluşturma ve bu konuda sürdürülebilir olma noktasında hassasız. Bu yüzden sürekli “ilgi çekici ve fayda odaklı neler yapabiliriz?” diye düşünüyoruz. Bu beyin fırtınası sonucunda ise yazı dizileri oluşturmaya karar verdik.
Bunlardan bazıları;
- Dijital Markalaşma
- Pazarlama Ve Renkler
- Sosyal Ağlar
- Kurumsal Kimlik
- Teknoloji Haberleri
- Haftanın Reklamları
- Etkinlik Notları
- İş Kitapları
- Marka İnsanlar
∴
Yazı dizileri elbette ki bu listedekilerle sınırlı değil. Henüz yayınlanmayan ancak hazırlıkları tamamlanmış olan birçok konsept yazı dizimiz daha var. Yakında bunları da Branding Türkiye’de okuyabileceksiniz.
Medya Sponsoru Olduk
Branding Türkiye; etkinlik ve eğitim odaklı alt markaları (Branding Türkiye Etkinlik, Branding Meetup, Dijital Markalaşma Eğitimi I DME) ile gerçekleştirdiği etkinlik, eğitim ve zirvelerle ekosistemi beslemeyi sürdürüyor. Bunun yanında birçok etkinlik, zirve ve eğitime de medya sponsoru olarak destek veriyoruz. Etkinliklerinize medya sponsoru olmamızı isterseniz detaylı bilgi ve iletişim için burayı inceleyin.
Üniversite Temsilcileri Belirledik
Branding Türkiye 30’dan fazla üniversitede marka elçisine sahip bir mecra. Üniversite Temsilciliği; Branding Türkiye’nin üniversite odaklı tüm proje ve faaliyetlerine katkıda bulunmak üzere her üniversitede oluşturulan; ekip ruhunu ve gönüllülüğü esas alan etkileşim odaklı bir projedir. Bu arada eğer okuduğunuz üniversitede marka elçisi olarak Branding Türkiye’yi temsil etmek isterseniz Üniversite Temsilciliği sayfasından bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Aramıza Yeni Yazarlar Kattık
Branding Türkiye’yi güçlü, farklı ve özel kılan en önemli faktör hiç şüphesiz yazar / konuşmacı kadrosudur. Birbirinden değerli birçok akademisyen ve sektör profesyonelinden oluşan yazar kadromuz, “nitelikli içerik için sürdürülebilirlik” anlayışla hareket ediyor. Branding Türkiye’de yayınlanan ve bilgi / tecrübe aktarımı odağında olan makalelerin birçok insana yol gösterdiğine eminim.
Bu arada Branding Türkiye’de 20+ jr. yazar var. Jr. yazarlarımız sektörün nabzını tutan haber, duyuru ve gelişmeleri anlık olarak okuyucuya aktarmak için büyük çaba sarf ediyor. Eğer siz de Branding Türkiye’de yazarlık / jr. yazarlık / editörlük için başvuru yapmak isterseniz hakkınızda bir değerlendirme yapabilmemiz için Yazarlık Başvurusu sayfasındaki formu doldurun.
Branding Türkiye Top 10
2018’de Branding Türkiye’de en çok okunan ilk 10 içerik / makale ise şöyle;
- Dijital Markalaşma Nedir? Niye Önemsenmiyor? – Mürsel Ferhat Sağlam
- Stratejik Satış; Satış Otopsisi – İlker Taner Uzun
- Dünyadaki En Popüler Sosyal Ağlar – Kübra Keskin
- E-Ticaret İçin İçerik Pazarlama Stratejileri – Aykut Öçal
- Yaratıcı CTA (Call To Action – Eyleme Çağrı) Örnekleri – Sercan Yılmaz
- Venezuela’daki Ekonomik Krizin Tüm Detayları – Sanem Erdem
- Marka İnsanlar: Jack Ma – Abdülkerim Gürel
- İnternet Girişimciliği: Süreç Ve İhtiyaçlar – Hasan Yasin Türkyılmaz
- Yeni Bir Kavram: Dijital Markalaşma – Bahtiyar Şimşek
- Bilgi Devriminin Babası: Google’ın Marka Hikayesi – Emine Demirci
2018’de Branding Türkiye’de Çok Şey Oldu
Sonuç olarak 2018 yılı boyunca Branding Türkiye’de birçok şey oldu. Bu yazdıklarımızın eksiği var fazlası yok diyebilirim. Bu yıl en önemli işimiz konumlanmaktı. Ancak tek yükümüz Branding Türkiye değildi. Zira 2018’de Branding Türkiye’yi konumlarken aynı zamanda bu yıl faaliyete geçecek alt markalarımızı da konumlandırmaya çabaladık. Bunlar bizim için sadece ürün veya sadece özellik olamazdı. O yüzden de farklı sektörlerde faaliyet gösteren aksiyonlarımızı alt marka olarak konumlamayı tercih ettik.
Branding Türkiye’nin alt markaları;
- Branding Türkiye Etkinlik
- Branding Türkiye Yayınları
- Branding Türkiye Kariyer Merkezi
- Branding Meetup
- Dijital Markalaşma Eğitimi I DME
Görüldüğü üzere her biri ayrı bir misyona ve bir sürece sahip. Her biriyle gerçekleştirdiğimiz ve/veya gerçekleştirmeyi planladığımız işler farklı…
∴
Bütün bu bilgiler ışığında 2018 yılını Branding Türkiye açısından özetlemek gerekirse, bu yıl birçok konuda tohum attık diyebilirim. Önümüzdeki süreçte bu tohumların filizleneceğini umuyoruz.
Bitirirken de yine 2019’un herkese iyi gelmesini diliyorum.
Mutlu seneler.
Bu arada Branding Türkiye içeriklerini anlık takip etmek için (push) bildirim butonunu aktif edebilir veya buradan mail bülten abonesi olabilirsiniz.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.