Yazarlık Başvurusu
HAKKINDA
NEDİR?
Branding Türkiye, bütünleşik pazarlamaya dair tüm olguların akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından değerlendirildiği, dijitalin dinamiklerine uygun bir yayın politikasına sahip ve fayda odaklı yeni nesil bir mecradır.
Branding Türkiye Yazarlığı; bütünleşik pazarlamanın kapsamına giren 100+ fazla konu, kavram, uzmanlık ve/veya süreç ile ilgili yazı / makale / haber odaklı içerik üretimini kapsamaktadır. Hangi kategorilerde içerik üreteceğinizi öğrenmek için Kategoriler sayfasını ziyaret edin.
YAZARLIK TÜRLERİ
SÜRELİ YAZARLIK
Dijital dünyanın marka mecrası mottosuna sahip bütünleşik pazarlamaya dair tüm detayların yer aldığı Branding Türkiye’de “SÜRELİ YAZAR” olarak yer almak için Branding Türkiye’de ayda minimum 1 içerik (makale, yazı dizisi, haber, görüş vs.) yayınlatmış olmak gerekmektedir. Süreli Yazar statüsündeki yazarlar üst üste 3 ay içerik göndermediği takdirde bu kategoriden kaldırılacaktır. Süreli Yazar olarak Branding Türkiye’de yer alan yazarlar, 10 içerikten sonra Branding Türkiye Etkinlik sahnesinde konuşmacı olma hakkına sahiptir.
JR. YAZARLIK
Türkiye’nin en popüler bütünleşik pazarlama mecrası Branding Türkiye’de “Jr. Yazar” olarak yer almak için önlisans, lisans veya yüksek lisans düzeyinde üniversite öğrencisi olmak gerekmektedir. Bu statüdeki kişiler “Jr. Yazar” olarak yazarlık başvurusu yapabilmektedir. Jr. Yazar olan kişiler Branding Türkiye’nin editörleri tarafından belirlenen konu başlıkları çerçevesinde içerik üretmektedirler.
KONUK YAZARLIK
Akademik ve/veya sektörel olarak belli bir kariyere sahip, uzmanlık alan(lar)ına yönelik yetkinliği kanıtlanmış, hem bilgi hem de tecrübe anlamında belli bir alt yapıya sahip ve çalıştığı sektörde ya da uzman olduğu alanda referans kabul edilen kişiler “Konuk Yazar” statüsünde yer almaktadır. Üst düzey yöneticiler, departman yöneticileri, kamu yöneticileri, Doç./Prof. statüsünde akademisyenler ve uzmanlar bu kategoride yer almaktadır. Konuk Yazar olarak Branding Türkiye’de yer alan kişiler ana uzmanlıkları çerçevesinde dönemsel olarak içerik üretebilmektedirler.
KURUMSAL YAZARLIK
Kurumsal ve kamusal işletmeler; faaliyet gösterdikleri ve/veya hizmet verdikleri sektörün ana temasına uygun makalelerden oluşan yazı dizisi hazırlayarak “KURUMSAL YAZAR” unvanıyla Branding Türkiye’nin yazar kadrosuna marka isimleriyle katılabilmektedirler. Maka tarafından hazırlanan yazı dizisi minimum 3 makaleden oluşmalıdır. Makaleler; 3F Fenomeni (Fikir – Fayda – Farkındalık) odaklı olmak zorundadır ve “Nedir?”, “Nasıl Yapılır?”, “Niye Önemlidir?” sorularından en az 1 tanesine yanıt verir nitelik taşımalıdır.
EDİTÖRLÜK
Bütünleşik pazarlamaya dair tüm konu ve kategorilerde (dijital markalaşma, marka yönetimi, dijital pazarlama, içerik pazarlaması, halkla ilişkiler, satış, pazarlama, medya, sosyal medya vb.) içeriklerin yer aldığı Branding Türkiye, ulusal ve uluslararası düzeyde takip edilen popüler bir bütünleşik pazarlama ve iş – ekonomi mecrasıdır. 100+ kategoride düzenli içerik üretilen Branding Türkiye’de “EDİTÖR” statüsünde yer alan kişiler haftalık minimum 1 içeriğin editöryal sürecini yönetme sorumluluğunu üstlenirler.
DİPNOT
Türkiye’nin en popüler bütünleşik pazarlama mecrası Branding Türkiye’de “Süreli Yazar” veya “Jr. Yazar” olmak için başvuru yapan kişiler, ayda minimum 1 içerik (makale, yazı, yazı dizisi, haber vs.) hazırlama sorumluluğunu kabul etmişlerdir. Branding Türkiye’de 10 içeriği yayınlananlar “Yazarlar“ listesine fotoğrafı, çalıştığı kuruma ait bilgi ve uzmanlığı / pozisyonu ile eklenmektedir. Yazı gönderme periyotuna uymayanlar ve bunu 3 ay süreyle ihlal edenler “Katılımcı Yazar” olarak konumlandırılmaktadır. Katılımcı Yazar kısmında yer alan yazarların yalnızca adı ve soyadı yer almaktadır.
YAZARLIK SÜRECİ
ŞARTLARI İNCELE
BAŞVURU YAP
MUTLU SON
BAŞVURU ŞARTLARI
Branding Türkiye; iş dünyası profesyonelleri, akademisyenler, girişimciler, ceo’lar, departman yöneticileri, uzmanlar, kamu görevlileri, eğitmenler, danışmanlar, öğretim görevlileri, kamu yöneticileri, üniversite öğrencileri, yatırımcılar başta olmak üzere özel bir kitle tarafından takip edilen niş bir mecradır. Dijital Dünyanın Marka Mecrası mottosuna sahip Branding Türkiye’de yayınlanan her içerik okuyucular tarafından referans kabul edilmektedir. Bu yüzden Branding Türkiye’de yazar olmak için bir takım şartlar bulunmaktadır.
- Yazarlık Başvurusu için öncelikle sayfanın sonunda yer alan “Yazarlık Başvuru Formu”nu eksiksiz doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra, 14 gün içerisinde Branding Türkiye’den konuyla ilgili bir e-posta alacaksınız. Lütfen bu süreçte e-postalarınızı sık sık kontrol edin! Bu e-postadaki yönlendirmeleri uyguladığınızda yazarlık süreciniz başlamış olacak.
- Branding Türkiye’de yazarlığa kabul edildikten sonra yayınlanmak üzere gönderdiğiniz içeriklerin (makale, haber vb.) daha önce herhangi bir matbu veya dijital mecrada (dergi, gazete, blog, internet sitesi, dijital dergi, sosyal medya, mikroblog, internet gazetesi, kurumsal site vs.) yayınlanmamış olması gerekmektedir.
- Branding Türkiye’de yayınlanan içeriklerinizi/makalelerinizi daha sonra herhangi bir matbu veya dijital mecrada yayınlamak isterseniz bunun için Branding Türkiye’de makale yayınlandıktan sonra 30 gün geçmesi gerekmektedir.
- Yazar kadrosuna kabul edildikten sonra ayda en az 1 içerik (makale/haber) göndermeniz gerekmektedir.
- Branding Türkiye editörleri, içeriklere anlamı bozmayacak şekilde editöryal düzenleme ve müdahalede (ekleme, çıkarma, düzeltme vs.) bulunur.
- Reklam amacı taşıyan içeriklere (tanıtım bülteni, ürün inceleme, reklam içeriği vs.) yer verilmemektedir. Bu tür içerikler yayınlatmak için Reklam ve Sponsorluk modellerini inceleyebilirsiniz
- Belli bir kişiyi, grubu, topluluğu, markayı, şirketi, ülkeyi vs. hedef alan, yıkıcı eleştiri, hakaret ve sataşma taşıyan içerikler yayınlanmamaktadır.
- Yayınlanan makaleler / içerikler yazarın sorumluluğundadır. Dolayısıyla yazıdan kaynaklı herhangi bir hukuki süreç söz konusu olduğunda bu durum yazarı bağlamaktadır. Detaylar için Yazarlık Sözleşmesi‘ni okuyun!
- Branding Türkiye’de yayınlanan içerikler yazarın bireysel talebiyle yayından kaldırılmamaktadır. Yazınız yayınlandıktan sonra bu şekilde bir talep içerisinde olmayınız. İçerikler yasal bir sorun ve/veya sorumluluk olmadığı müddetçe yayından kaldırılmaz!
- Branding Türkiye’de 25 makalesi yayınlanan yazarlar Branding Türkiye Etkinlik sahnesinde konuşmacı olma hakkına sahip olur. Bu konuda detaylı bilgi için iletişim formunu doldurun.
- Gönderilen içerik 14 gün içerisinde yayınlanır. Bu süreçte yayınlanmayan yazılar editöryal açıdan sorunlu, daha önce yayınlanmamış olma kuralını ihlal eden, ağır imla hataları, düzeltilemez anlatım bozuklukları vs. gibi içeriklerdir. Yazının yayınlanmayacağına dair herhangi bir geri dönüş / ileti / bildirim / e-posta gönderimi yapılmamaktadır.