İş dünyası profesyonelleri tarafından takip edilen ve bilinen anlamda ilk sosyal ağlardan biri olma özelliği taşıyan Linkedin’e hikayeler özelliği geliyor.

Dünyanın en popüler teknoloji firmalarından biri olan Microsoft tarafından 2016 yılında rekor bir fiyata satın alınan Linkedin o tarihten sonra deyim yerindeyse üzerindeki atıllıktan da kurtulmuş oldu. Zira mecra o tarihe kadar uzun bir süredir tekdüze haldeydi.

Linkedin’den sonra çıkan hemen her sosyal ağ her daim kendini bir takım güncellemelerle ve eklentilerle yenilerken Linkedin hep yerinde sayıyordu. Fakat Linkedin’in yeni sahibi olan Microsoft, mecranın kurumsal yapısını bozmadan yani oldukça dikkatli bir şekilde Linkedin’in çehresini değiştirmeye odaklandı. Bunu da başarılı bir şekilde yaptıklarını söyleyebilirim.

Bu arada Microsoft Linkedin’i rekor bir fiyata satın alarak sadece bir sosyal ağa değil Linkedin gibi bir mecranın başka hiçbir yerde olmayan muhteşem datasına da sahip olmuş oldu. Hatırlanacağı üzere Microsoft, bu satın alma için Linkedin’e tam 26,2 milyar dolar ödedi. Diğer bir ifadeyle dünyanın en büyük profesyonel iletişim ağı Linkedin rekor bir fiyat karşılığında el değiştirdi.

Linkedin’e Hikayeler Özelliği

İş dünyası odağında bir sosyal ağ olan Linkedin’e hikayeler özelliği geliyor. Bilindiği üzere hikayeler (stories) özelliği ilk olarak Z kuşağı tarafından yoğun biçimde kullanılan bir sosyal ağ olan Snapchat tarafından ortaya atılmıştı.

Daha sonra hikayeler özelliği Facebook tarafından da taklit edildi. Başlarda eleştirilse de insanlar Facebook ve Facebook’a ait markalarda (Messenger, Whatsapp, Instagram) hikayeler özelliğini kullanmaya alıştı. Hatta kullanıcılar artık normal bir içerik (fotoğraf, video, bağlantı , gif vs.) paylaşmak yerine hikaye paylaşmayı tercih ediyor desek yeridir.

Bu bilgiler ışığında diyebiliriz ki hikayeler özelliğinin deyim yerindeyse kıymeti bir kez daha anlaşılmış oldu. O yüzden de hemen her mecra / marka bu özelliği kendi platformuna nasıl entegre edeceğiyle ilgili düşünüyor.

Şimdi bu kervana Linkedin de katıldı. Evet, profesyonel iş insanlarının kullandığı bir mecra olan “Linkedin”de artık hikaye paylaşılabilecek.

Bu durum kimileri tarafından eleştirilse de Linkedin tarafından yapılan açıklamaya göre bu özellik sayesinde kullanıcılar; bağlantıda oldukları kişileri, iş etkinliklerinden ve önemli anlardan haberdar edebilecek. Bakalım 24 saat yayında kalabilen bu tarz bir içerik, Linkedin kitlesi tarafından benimsenecek mi?

Yazıyı noktalamadan şu dipnotu da verelim; Linkedin bu uygulamayı yani hikayeler özelliğini şimdilik test amaçlı belli bir grup üzerinden deniyor. Eğer olumu bir şekilde neticelenirse özellik yakın zamanda herkesin kullanımına açılacak.

Bu arada Linkedin hakkında detaylı bilgi paylaştığımız Linkedin Nedir? Nasıl Kullanılır? Niye Önemlidir? başlıklı makaleyi okumanızı öneririz. Ayrıca Branding Türkiye Linkedin Sayfası’nı takip ederek topluluğumuzun bir parçası olabilirsiniz.

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.