Twitter yakın gelecekte TikTok gibi olabilir. İçten içe “lütfen olmasın” diyor olsanız da Elon Musk’ın Twitter’a dair düşünceleri arasında bu da var. İşte detaylar!

Son yıllarda bir sosyal ağ olmanın dışında kitleleri yönlendiren bir propaganda ve haber yayma mecrasına dönüşen, siyasi ve sosyolojik birçok konunun ilk başladığı yer olan Twitter yakın gelecekte bu misyonundan tamamen uzaklaşabilir. Zira Elon Musk, Twitter’ın TikTok gibi olması gerektiğini savunuyor.

Twitter Yakında TikTok Olur Mu?

Mikroblog odaklı popüler sosyal ağ Twitter son aylarda gündemin ilk sırasında. Bunun nedeni Twitter’daki magazinel konular ya da Twitter’da başlayıp ana akım medyada yer alan gündemler değil. Bu kez direkt olarak Twitter gündemde. Çünkü Elon Musk Twitter’ı satın alacağını açıkladı ve bu konuda bir hamle yaparak Twitter ile anlaştı. Konuya dair detayları Branding Türkiye’nin fenomen içerik konsepti Günün Gündeminde paylaşmıştık. Ayrıca Elon Musk’ın Twitter’ı satın alacağına ilişkin detaylı  sizlerle paylaşmıştık. Ayrıntılı okuma yapmak içinElon Musk Twitter’ı Satın Aldı başlıklı makaleyi de okuyabilirsiniz. Buradan da anlaşılacağı üzere Elon Musk Twitter’ı satın aldı. Dolayısıyla mecrayı daha efektif hale getirmek istiyor.

Elon Musk’ın Twitter’ı daha ileri boyuta taşımak için planı ise TikTok’a benzemek. Yani Twitter yakında TikTok olabilir.

Musk, henüz resmi olarak satın almamış olsa da Twitter ile ilgili planlarını geçtiğimiz günlerde Twitter çalışanlarıyla yaptığı soru-cevap etkinliğinde / konuşmasında açıkladı. Bu bağlamda Elon Musk, platformun 1 milyar kullanıcı barajına ulaşması ve bunu sayıyı aşması için oldukça sıra dışı bir fikir öne sürdü. Musk, Twitter’ın bu hedefe ulaşmak için TikTok gibi bir platform haline gelmesi gerektiğini söyledi.

Bakalım Elon Musk Twitter’ı resmen bünyesine kattığında ne gibi değişiklikler yapacak. Zira META’nın TikTok ile olan rekabetine alışmıştık. Şimdi bir de Twitter’ın TikTok’a benzeme çabasına şahit olacağız gibi görünüyor.

Branding Türkiye Twitter’da

Bütünleşik pazarlama ve iş – ekonomi mecrası Branding Türkiye Twitter’da! Branding Türkiye’yi “Twitter”da takip ederek topluluğumuzun bir parçası olabilirsiniz. Hemen takip etmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

@BrandingTurkiye

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.