ABD merkezli yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI tarafından geliştirilen ve bir süredir tüm dünyanın gündeminde olan ChatGPT’nin yeni versiyonu olan ChatGPT – 4 çıktı! Peki ChatGPT – 4 nedir? Nasıl kullanılır? ChatGPT – 4’ün özellikleri nelerdir?

ChatGPT çıktığı ilk günden itibaren tüm dünyada çok yoğun ilgi gördü ve çok kısa sürede milyonlarca kullanıcıya ulaştı. ChatGPT’nin yeni versiyonu GPT – 4 ise 14 Mart 2023 tarihinde piyasaya sürüldü. Peki ChatGPT – 4 nedir? Özellikleri neler? ChatGPT – 4 Nasıl kullanılır?

ChatGPT – 4 Çıktı!

ChatGPT – 4, tıpkı diğer GPT versiyonları gibi yine OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka uygulaması. GPT – 4 ile ilgili OpenAI Ceo’su Sam Altman, Twitter’da bir açıklama yaptı ve “şimdiye kadarki en yetenekli ve uyumlu” ifadesini kullandı. Ayrıca “hala kusurlu” şeklinde bir açıklamada bulunan Altman, GPT – 4’ün önceki modellerden daha yaratıcı ve daha az önyargılı olduğunu da belirtti.

Peki ChatGPT – 4 nedir? Nasıl kullanılır? ChatGPT – 4’ün Özellikleri nelerdir? Tüm bu soruları ve daha fazlasını makale boyunca aktaracağız. Ancak öncesinde Branding Türkiye‘de yayınlanan ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır? ChatGPT Özellikleri Nelerdir? başlıklı makaleyi okumanızı öneriyoruz. Böylece ChatGPT’ye dair a’dan z’ye bilgi sahibi olabilirsiniz.

ChatGPT – 4 Nedir?

GPT – 4, OpenAI tarafından geliştirilen GPT büyük dil modelleri ailesinin 4. sürümüdür. 14 Mart 2023 tarihinde çıkan GPT – 4; aslında yapay zeka, doğal dil işleme, makine çevirisi, konuşma sentezi ve anlama gibi birçok farklı alanlarda kullanılabilen GPT – 3’ün geliştirilmiş yeni bir versiyonudur. Bu arada şimdiye kadarki en güçlü yapay zeka modeli olarak tanımlanan bu yeni versiyon, kendisinden evvelki versiyon olan GPT – 3.5’ten “Görüntü Okuması” özelliğiyle farklılaşıyor.

Daha iyi ifade etmek adına birkaç örnekle GPT – 4’ü açıklayalım. Mesela GPT – 4’e hukuk fakültesi derslerinden birine dair sınavlarla ilgili bir soru verirseniz size hukuki alanda bilgisini kanıtlayan bir makale yazabilir. Veya GPT – 4’e tıbbi bir molekül verirseniz ve bununla ilgili varyasyonlar isterseniz, biyokimyasal alanda bir uzman gibi size yanıt verebilir. Tabi GPT – 4’ün yetenekleri bunlarla sınırlı değil. Örneğin eğer ondan size balıklarla veya kuşlarla ilgili bir fıkra anlatmasını isterseniz sizin için esprili bir dille bunu da yapabilir. Kısacası GPT – 4 oldukça yetenekli!

ChatGPT – 4 Özellikleri Nelerdir?

GPT büyük dil modelleri ailesinin 4. sürümü olan ve 14 Mart 2023 tarihinde çıkan GPT – 4 birbirinden önemli ve şaşırtıcı özelliklere sahip. İşte ChatGPT – 4’ün özellikleri!

  • Görüntü Tanıma: ChatGPT – 4’ün en önemli özelliği görüntü tanımadır. ChatGPT’nin önceki sürümleri yalnızca metni tanıma ve anlamada etkili olurken bu 4. versiyon ek olarak görüntü tanımayı da başarabiliyor. Diğer bir ifadeyle GPT – 4’te kullanıcılar görseller aracılığıyla da içerik üretebilecek.
  • Fiyatlandırma: ChatGPT ve ChatGPT – 4 arasındaki bir diğer önemli fark ise abonelik fiyatıdır. ChatGPT – 4 için geçerli abonelik fiyatı aylık 20 Dolar. Bunun nedeni ise ChatGPT – 4’ün maliyetinin, ChatGPT’nin önceki sürümlerine göre çok daha yüksek olmasıdır. Bu arada uzmanlar ChatGPT – 4’ü denemeden önce ücretsiz versiyon olan ChatGPT’yi denemenizi öneriyor.
  • Çok Dilli: Önceki ChatGPT sürümüyle karşılaştırıldığında ChatGPT – 4 muazzam çok dilli yeteneklere sahiptir. Yapılan açıklamalara göre ChatGPT, yaklaşık 26 dildeki soruları yanıtlayabiliyor.
  • Yönlendirilebilirlik: Önceki sürümlerde bulunmayan bir diğer özellik ise yönlendirilebilirliktir. Diğer bir ifadeyle ChatGPT – 4, kullanıcıların yapay zekanın davranışını özelleştirmesine olanak tanıyor. Bu sayede artık “chatbot”’”un komutlarınızı daha kesin bir şekilde anlamasını sağlayabilirsiniz.
  • Daha Güçlü Ve Daha Yetenekli: ChatGPT ve GPT – 3’e göre daha güçlü olan GPT – 4’te yavaş yanıt verme sorunu bulunmuyor. Kullanıcılar artık daha hızlı bir GPT deneyimi yaşayabilecek.
  • Uzun Bir Hafızaya Sahip: ChatGPT ve GPT – 3.5’ye göre GPT – 4 daha uzun bir hafızaya sahip. GPT – 3.5 ve ChatGPT’nin daha eski sürümlerinde, kullanıcıyla gerçek bir konuşma yapıldığında GPT’nin bunu aklında tutabileceği sınır yaklaşık 8.000 kelime veya bir kitabın 4-5 sayfası kadardı. GPT – 4 ise aklında 50 sayfaya kadar metin tutabiliyor. Bu da yaklaşık 64.000 kelimeye karşılık geliyor.

ChatGPT – 4 nasıl kullanılır? sorusunun yanıtı için burada yer alan makaleyi okuyabilirsiniz. Şimdi de biraz ChatGPT – 4’ün önceki versiyonlardan farklarına bakalım.

ChatGPT – 4’ün Önceki Versiyonlardan Farkları

ABD merkezli yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin 4. versiyonu olan ChatGPT 4 ile ilgili birçok soruya yanıt verdik. ChatGPT – 4 Nedir?, Nasıl Kullanılır?, Özellikleri Nelerdir? sorularından sonra şimdi de ChatGPT – 4’ün Önceki Versiyonlardan Farkları Nelerdir? sorusuna yanıt vereceğiz. İşte o farklar;

  • Çok Modlu Giriş Ve Çıkış
  • Birden Çok Vazife İçin Artırılmış Kapasite
  • Geliştirilmiş Doğruluk
  • Gelişmiş Güvenlik

Diğer versiyonlardan temelde bu farklara sahip olan GPT – 4 ile birçok yenilik hayatımıza girdi. Bundan sonraki versiyonların ne gibi avantajlar getireceği ise şimdiden merak konusu.

Evet, çıktığı günden beri dikkatleri üzerine çekmeyi başaran, Python ile yazılan ve OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin 4. versiyonu ile ilgili merak edilenleri yazdık. Buna göre makale boyunca “ChatGPT – 4 Nedir?”, “ChatGPT – 4 Nasıl Kullanılır?”, “Chat GPT – 4 Özellikleri Nelerdir?” başta olmak üzere konuyla ilgili her detaya değindik. Yapay zeka ile ilgili tüm gelişmeleri Branding Türkiye’de sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.


Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.