Dün gerçekleştirilen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı’nın akabinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

2019’un sonlarında Çin’in Wuhan bölgesinde başlayıp birkaç ay içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını devam ediyor. Dünya genelinde ikinci dalga korkusunun yaşandığı bu günlerde, ülkeler çeşitli tedbirler alarak salgının ikinci perdesini en az zararla atlatmaya çalışıyorlar.

Bu kapsamda tüm kurumlarıyla salgınla mücadele eden Türkiye, kriz yönetimini Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştiriyor diyebiliriz. Belli aralıklarla kamuoyunun karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise en son dün dikkat çeken bir takım açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca Dikkat Çeken Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı‘nın ardından yaptığı konuşmada, “Bugün, biz ve dünya virüsün saldırısı karşısında baştakinden daha zor bir dönemdeyiz.” şeklinde ibr açıklama yaptı. Basın toplantısı sırasında filyasyon ekibine dair istatistikler de paylaşan Bakan Koca konuya dair şu bilgiyi verdi; “(Kovid-19) Virüsün iz sürücüleri olan filyasyon ekiplerimizin sayısı 6 binden 11 bin 238’e çıkmıştır.”

Bu arada Koronavirüs test sayısına dair de açıklama yapan Bakan Koca; “Her gün ortalama 100 bin test yapılıyor. Artan yeni hasta ve ağır hasta sayısı bugüne kadar kimsenin tedavi almasına mani olmamıştır.” diye konuştu.

Toplantıdan Notlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dikkat çeken açıklamaların yapıldığı basın toplantısına dair notları sizler için derledik işte basına yapılan açıklamada önem arz eden konulara dair başlıklar;

  • Koronavirüs için geliştirilen HES uygulamasının indirilmediği cep telefonu kalmamalı.
  • Karantinada / izolasyonda olması gerekirken dışarıya çıkan 140 bin kişi Hayat Eve Sığar uygulaması sayesinde yakalandı.
  • Sorumsuzluk göstererek toplumda risk oluşturan kişilere karşı bir diğer önlem akıllı bileklik uygulamaları olacak.
  • Sağlık Bakanlığının izniyle Çin Sinovac adlı Koronavirüs aşısının Türkiye’deki ilk uygulamasına Hacettepe Üniversitesi’nde 3 gönüllü sağlık çalışanında başlandı.
  • Yatak doluluk oranı yüzde 51.6, yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 66.3, ventilatör doluluk oranımız ise yüzde 33.6.
  • Yoğun bakım yatak doluluk oranı İzmir yüzde 72.5, Ankara yüzde 63.23, İstanbul ise yüzde 59.61 olarak görülüyor.
  • Yoğun bakım yatak doluluk oranı yüksek iller Bartın yüzde 77.32, Batman yüzde 76.4, Sakarya yüzde 76.33, Ordu yüzde 75.98, Samsun yüzde 75.74
  • Rusya’da geliştirilen aşı için Faz-3 için eksiklikler tamamlandığında haftaya izin verilebilir.
  • Pfizer‘in çalışmasına izin verildi. İstanbul’da Çapa, Cerrahpaşa dahil olmak üzere 10’dan fazla merkezde başlıyor.
  • Sokağa çıkma yasağı şu an için söz konusu değil.
  • Koronavirüs mutasyona uğramadı. Laboratuvar ortamında oldu ama ciddi anlamda insan bünyesinde etkisini azaltacak mutasyon söz konusu değil

💡 Covid19 Odağında Gelecek

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.