TÜAD tarafından 2018 yılında başlatılan girişimle kutlanmaya başlanan 2 Mayıs Dünya Pazar Araştırmaları günü 2020 yılında Kovid-19’un araştırma sektörü üzerindeki etkisi odağında anlatılarla gerçekleştirilecek.
Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin, 2018 yılında başlattığı girişimle 2 Mayıs Dünya Pazar Araştırmaları Günü bütün dünyada kutlanmaya başlandı. Buna göre; 2018 yılında TÜAD; araştırma sektörüne yönelik bir farkındalık oluşturmak amacıyla, 2 Mayıs’ın bütün dünyada “Dünya Pazara Araştırmaları Günü” olarak kutlanması için bir girişimde bulundu. Tarihin 2 Mayıs olarak seçilmesinin nedeni ise Türkiye Araştırmacılar Derneği’nin kuruluş tarihi olmasıdır.
Dünya Pazar Araştırmaları Günü 2020
ESOMAR (World Association of Opinion and Marketing Research Professionals) ve TÜAD üst düzey yöneticileri, lansmanı 2018 yılında, 21. Araştırma Zirvesi’nde yapılan “2 Mayıs Dünya Pazar Araştırmaları Günü” kutlamaları için, birçok ülkede araştırma dernekleri ve toplulukları, 2 Mayıs kutlamalarının ortak bir iletişim planı dahilinde gerçekleştirilmesine yönelik iş birliği yaptılar.
Bu yıl gerçekleştirilen kutlamalar 2 Mayıs- 15 Mayıs tarihleri arasında 2 hafta sürecek ve COVID-19’un araştırma sektörü üzerindeki etkisi, dünya genelinde, veri ve içgörü ile yaratılan çözümler ve ilham verici hikayeler, araştırmaların veri ve içgörü perspektifi ile tedavi ve iyileşmeye sağladığı destek, veri ve içgörünün her zamankinden daha da önemli olduğuna dair anlatılar ile gerçekleştirilecek.
Online Canlı Yayın
Tüm dünyadan araştırma ve pazarlama camiasının canlı olarak izleyebileceği açılışı, 2 Mayıs tarihinde TÜAD Başkanı/ ThinkNeuro CEO’su Doç. Dr. Yener Girişken ve ESOMAR Ülke Temsilcisi/ ERA Research Kurucu Ortağı Elvan Oktar tarafından Zoom üzerinden canlı olarak yapacaklar.
TÜAD I Hakkında
TÜAD, 1988 yılında Türkiye’nin ilk pazarlama araştırması şirketi olan PEVA Araştırma’nın kurucusu Nezih Neyzi tarafından kuruldu. TÜAD; ana faaliyet alanı pazarlama ve kamuoyu araştırmaları olan tüzel ve gerçek kişilerin üye olduğu bir meslek örgütüdür. Farklı alanlarda faaliyet gösteren birçok sektöre, katma değeri yüksek veri ve bilgi sağlaması nedeniyle, Araştırmacılar Derneği’ne 2009 yılında İçişleri Bakanlığı onayıyla, “Türkiye” ön adı verilmiş ve “Türkiye Araştırmacılar Derneği” unvanı tescil edilmiştir.
TÜAD, sektörle ilgili ulusal ve uluslararası mesleki ilkeler, yasalar ve sektörün kalite standartlarının oluşturulması konusunda çalışmalar yapmaktadır. TÜAD Tüzel Üyeleri, GAB-Güvenilir Araştırma Belgesi ve ISO 20252 kalite belgelerine sahiptir. Yapılan araştırmalarda güvenirlik, şeffaflık ilkesine bağlı kalınması ve kalite standartlarının sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla, TÜAD tüzel üyeleri, bağımsız, uluslararası, TÜRKAK’a akredite bir denetleme kuruluşu tarafından her yıl düzenli olarak denetlenmektedir. TÜAD’ın, RÖK-Reklam Özdenetim Kurulu’nda ve benzeri oluşumlarda temsilcileri bulunmaktadır. Derneğin, araştırma ve araştırmayla ilgili paydaş sektörleri ilgilendiren yasa, yönetmelik ve tüzüklerin düzenlenmesinde, sektör otoritesi olarak kanaat önderliği rolü bulunmaktadır. TÜAD Danışma Kurulu aracılığıyla, araştırmalarla ilgili ihtilafa düşülen durumlarda ilgili marka/kurum/kuruluşlara ve mahkemelere bilir kişi olarak hizmet vermektedir
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.