Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Platform Up Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Öğrenci Topluluğu tarafından, Prof.Dr. Ceyhan Aldemir Konferans Salonu’nda Turuncu Zirve 2024 gerçekleştirildi.

İzmir’de kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi ana temasıyla bu yıl 9.’su düzenlenen Turuncu Zirve (Orange Summit), Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Platform Up Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Öğrenci Topluluğu tarafından 12 – 13 Aralık 2024 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Prof.Dr. Ceyhan Aldemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turuncu Zirve 2024

İzmir’de kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla “9. Turuncu Zirvesi” gerçekleştirildi. 25 Kasım – 10 Aralık arasında tüm dünyada yürütülen kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi farkındalık kampanyasına katılan liseler, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, iş insanların ve BM ajanslarının buluşma noktası olan Turuncu Zirve, 12 – 13 Aralık tarihlerinde yüz yüze gerçekleştirildi.

Orange Summit’in birinci günü, 12 Aralık’ta, alanında uzman konuşmacılar ve ilham veren konularıyla DEÜ İşletme Fakültesi Prof. Dr. Ceyhan Aldemir Konferans Salonu’nda düzenlendi.

“Sürdürülebilir bir geleceğe birlikte ışık tutuyoruz!” mottosuyla gerçekleştirilen etkinliğin 1. günü konuşma yapan isimler; Babatunde Ahonsi (Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Koordinatörü), Selin Ünal (UNHCR Türkiye Sözcüsü), Yasemin Kalaylıoğlu (UNFPA Toplumsal Cinsiyet Program Koordinatörü), Betül Bodur (UN WOMEN Adalete Erişim Program Koordinatörü), Derin Gökmeral (Işıkkent Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi) olurken Orange Summit’in 2. günü olan 13 Aralık’taki konuşmacılar ise; Erdal Uzunoğlu (Networking Eğitmeni), Prof. Dr. Çağnur Balsarı (Moderatör), Selda Özçalık (Akbanklı Deneyimi Ve Akademi Bölümü Başkanı), Nihan Selçuk (Sun Tekstil Kıdemli İnsan Kaynakları Yöneticisi), Rümeysa Kaymakçı (Turkcell Akademi Genel Müdürü), Pınar Rua Aksu (Oracle Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bulut Çözümleri Satış Başkan Yardımcısı, Oracle Kadın Liderler Topluluğu Lideri), Elif Türkmen Elbirler (İnci Vakfı Gelişim Atlası Genel Müdürü), Selcen Faydasıçok (Faydasıçok Vakfı Kurucusu), Özge Arslan (Yeni Bir Lider Derneği Genel Müdürü) oldu.

Cinsiyet Eşitsizliğini Ortadan Kaldırmanın Önemi

Prof.Dr. Ceyhan Aldemir Konferans Salonu’nda düzenlenen “Turuncu Zirve 2024″ün açılışına katılan Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü Babatunde Ahonsi, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmanın önemine dair değerli bilgiler aktardı. Cinsiyet eşitliğinin yeni bir dünyaya erişmede hız kazandıracağını belirten Babatunde Ahonsi, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“… Böylece bu yeni dünya daha refah, daha sakin, daha fazla adaletli olacaktır. Ancak bunu yapmak sadece bir sektörün işi değil. Şirketler, sivil topluluklar, uluslararası kurumlar, genç bireyler yeni bir Türkiye, yeni bir dünya oluşturmamızda her birinin bir adım atması gerekiyor. BM ve Türkiye’nin bir araya gelip bir kolektif çaba sarf etmesi ve harekete geçmesi takdir ettiğim bir durum. Kararlılıkla birlik olmalıyız. Çünkü şu anki durum çok korkunç. Küresel olarak her on dakikada bir kadın öldürülüyor. O nedenle bu korkunç insan hakları ihlalinin önüne geçmeliyiz.”

Platform Up Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınma Öğrenci Topluluğu Kurucusu ve Danışmanı olan Öğretim Görevlisi Meltem Kolday‘ın da konuşma yaptığı zirve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair konferans ve panellerin akabinde sona erdi. Zirve boyunca; kamu, özel sektör, sivil toplum ve gençlerin güç birliğiyle, kadına ve kız çocuklarına yönelik şiddeti önlemek adına ilham veren konuşmalar, etkinlikler ve iş birlikleri gerçekleştirilirken, etkinliğin temel misyonu ise “bugünden itibaren, hep birlikte dönüşümün bir parçası olmak”

Branding Türkiye‘nin iletişim partneri olduğu zirvenin ışık tutan sponsorları arasında Pegasus Havayolları, Sodexo ve CADBİM gibi birçok önemli marka yer aldı.

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.