Çelik, distribütörlük, enerji ve lojistik alanlarında faaliyet gösteren Borusan Holding 59 projeye 10.757 saat gönüllülük yaptı.

Günümüzde kurumsal sosyal sorumluluk olgusu, markalar için lüks olmaktan çıktı. Adeta zorunluluk haline geldi. Diğer bir ifadeyle şirketler artık sosyal sorumluluk konusunda da stratejik ve hedef odaklı olmaya çalışıyorlar. Zira şirketler bunun marka yönetiminin bir parçası olduğunun farkındalar.

Borusan Holding 59 Projeye Gönüllülük Yaptı

Kurumsal sosyal sorumluluk olgusunu belli bir strateji doğrultusunda gerçekleştirmeyi başaran şirketler arasında yer alan Borusan Holding’in 2017’de gönüllü çalışan sayısı %5 artarak 1000 kişiye ulaştı. Gönüllülük projeleri için harcanan süre ise %65 artarak 10.767 saate ulaştı.  Borusan Holding’in 2017 Sürdürülebilirlik Raporu’nda yer alan gönüllü projeleri arasında dikkat çeken bazı projeler ise şöyle:

  • Meslek Lisesi Koçluk Programı
  • Özgür Hayvan Barınağı
  • Aşkını Başka Dilde Anlat

Şimdi her birini kısaca açıklayalım.

Meslek Lisesi Koçluk Programı

Borusan Holding gönüllüleri 2012 yılından bu yana Özel Sektör Gönüllüleri Derneği ile birlikte yürütülen Meslek Lisesi Koçluk Programı kapsamında iki yıl boyunca meslek lisesi öğrencilerine koçluk yapıyorlar.

Özgür Hayvan Barınağı Projesi

Proje, İzmir Buca Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde Ege Fikir Ortaklığı Derneği ile birlikte hayata geçirildi. Proje kapsamında; Okyanus Gönüllüleri engelli hayvanları sahiplendirmeyi ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Aşkını Başka Dilde Anlat Projesi

Proje, sağır ve işitme engellilerle çalışmalar yapan “başkasının yarını ol” sloganıyla hareket eden DEM Derneği, işitme engellilerin, “engellerini” değil, “zengin dil ve kültürlerini” öne çıkarmak amacıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen işaret dili atölyelerinde Borusan çalışanları yani gönüllüleri işaret dili öğrendi.

Borusan Grubu Yenilikçi Çözümler Geliştiriyor

Çevresel sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda Borusan Holding grubu; tüm çalışanları, yöneticileri ve gönüllüleri ile operasyonların çevresel etkilerini azaltacak “proaktif” bir yaklaşımı benimseniyor. Hatta bu projeler kapsamında 2017 yılında 1.550 Borusan çalışanına 2000 saatin üzerinde çevre eğitimi verildi.

Buna ek olarak Borusan Grubu, Borusan Grubu çalışanları, Borusan Grubu yöneticileri şirketlerinde her yıl enerjinin verimli kullanılması ve sera gazı emisyonlarının azaltılması için yenilikçi çözümler geliştiriliyor. Diğer bir güzel bilgi; Borusan, yenilenebilir enerji yatırımları ile 2017 yılında yaklaşık 847.000 ton CO2 (Karbondioksit) emisyonunu engelledi.

Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda gönüllülük projelerine ciddi bir mesai harcayan Borusan Holding’in, kurumsal sosyal sorumluluk adına gerçekleştirdiği bu anlamlı davranışın iş dünyasına örnek olmasını diliyoruz.

Bu arada Borusan Holding 2017 Sürdürülebilirlik Raporu‘nu buradan detaylı olarak inceleyebilirsiniz..

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.