Birleşmiş Milletler (BM), yakın zaman önce bir çağrıda bulundu. Bu duyurunun özünde, dijital teknolojinin dünyanın her bölgesine ulaştırılması gerektiği yer alıyordu. BM’nin çağrısına kulak veren teknoloji devi Google, bunu 20 dolarlık telefonlar sayesinde gerçekleştirecek.
Dünyanın internet erişiminde problem yaşayan öteki yarısına dijital teknolojinin ulaştırılması odağında bir çağrı yayınlayan Birleşmiş Milletler’in bu talebi karşılık buldu. Teknoloji devi Google, kendi üreteceği 20 dolarlık telefonlar sayesinde dünyanın tüm bölgelerine internet götürecek.
20 Dolarlık Telefonlar Dünyayı Birbirine Bağlayacak
Amerika Birleşik Devletleri merkezli Associated Press adlı haber ajansından edinilen bilgiye göre, Birleşmiş Milletler tarafından yapılan çağrı sonrasında Google Başkan Yardımcısı Vinton Cerf bir basın toplantısı düzenledi. Cerf, dünyanın diğer yarısı ile dijital farkın kapanması için gerçekleştirilecek çalışmanın maliyetinin yüksek olacağını belirtti.
Buna ek olarak böylesi bir projenin maksimum verimlilikle sonuçlanması için bir fedakarlığın gerektiği ortada. Zaten Google Başkan Yardımcısı Vinton Cerf de fiyatlarda indirime gitmeden dünyanın geri kalanını online hale getirmenin mümkün olmayacağını belirtiyor. Cerf ayrıca Google’ın çıkarmayı planladığı 20 dolarlık telefonlar sayesinde, BM’nin çağrıda bulunduğu projede hedeflenen sonuca ulaşılabileceğini vurguladı.
Yüksek bütçeli telefonların sahip olduğu özellikler, elbette ki Google tarafından üretilecek olan 20 dolarlık telefonlarda olmayacak. Ancak bu telefonlar internete bağlanmak ve uygulamaları kullanabilmek için yeterli donanıma sahip olacak.
∴
Cerf, internet erişiminde problem yaşanan bölgelerin yalnızca kırsal bölgeler olduğunu dile getirerek, Amerika’da da benzer bir sorunun var olduğunu dile getirdi. Cerf’in konuya ilişkin değerlendirmesi şu şekilde;
“Bu sanılanın aksine sadece Afrika değil… Amerika’da da yüzde 10 ila 15 arasında bir nüfus internete sağlıklı bir şekilde erişemiyor”
2030’da Her Yetişkin Çevrimiçi Olacak
Birleşmiş Milletler‘in hazırladığı rapora göre 2030 yılına kadar dünyadaki her yetişkin, dijital ağlara (internet) buna ek olarak dijital finans hizmetlerine ve sağlık hizmetlerine rahatlıkla erişebilecek.
Bu arada dijital teknolojinin sağladığı faydalara ek olarak bir de olumsuz tarafının olduğunu vurgulayan BM, hazırladığı raporda özellikle sosyal medyaya dikkat çekti. Buna göre; sosyal medyada istenmeyen ya da doğrulanmamış içerikler, mahremiyet ihlali, kişisel güvenlik, siber zorbalık gibi konularda da dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.