Günlük hayatta olduğu kadar iş yaşamında da sıklıkla kullanılan Whatsapp, bu yönüyle pazarlamanın yeni atardamarı olma özelliği taşıyor. 

Basit bir iletişim ihtiyacından doğmuş olan popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp Messenger, etkisini günden güne artırarak devam ettiren bir uygulama olma özelliği taşıyor.

Uygulama üzerinden anlık fotoğraf paylaşımı, sesli mesaj, konum gönderme, görüntülü arama, kolay dosya paylaşımı gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Bu ve daha fazlasına sahip özellikleriyle Whatsapp, klasik mesajlaşma şekilleri olan SMS ve MMS’e açık ara fark attı diyebiliriz.

Pazarlamanın Yeni Atardamarı

Evet, geleneksel hale gelen bu özellikleri (sms, mss vs.) çoktan geride bırakan Whatsapp sadece günlük hayatta değil iş yaşamında da önemli bir role sahip. Bu yönüyle, yani iş yaşamında sıklıkla kullanılıyor olmasıyla Whatsapp, özellikle pazarlamanın yeni atardamarı haline getirmiş bulunmakta.

Whatsapp Business

Küçük işletmeler için pazarlamayı ve müşterilerle olan iletişimi kolaya indirgeyen bir uygulama olan Whatsapp, aslında pek çok avantajı da beraberinde getiriyor.

İşletmeler Açısından

İşletmeler açısından bakıldığında; KOBİ düzeyindeki firmalar Whatsapp sayesinde hem pazarlama maliyetlerinde daha makul fiyatlarla etkili faaliyetlerde bulunuyorlar, hem de daha hızlı geri bildirim alabiliyorlar. Böylelikle işe, ürüne, markaya, hizmete yönelik gerekli güncellemeleri çok daha kısa süreler içerisinde gerçekleştirip, ürün/hizmet yelpazelerini daha fazla kuvvetlendirebiliyorlar.

Tüketiciler Açısından

Tüketiciler açısından baktığımızda; bir işletmenin Whatsap hattının olması demek iletişim kurmak ve markaya ulaşmak anlamında tercih sebebidir. Buna göre, tüketiciler Whatsapp üzerinden işletmeye direkt ulaşarak örneğin herhangi bir ürünün özelliklerini sorabiliyorlar. Böylece o ürünü yakından görmeseler ya da ürüne dokunamasalar bile  o ürün hakkında fikir sahibi olabiliyorlar.

Yine Whatsapp Messenger sayesinde tüketiciler; ürünün/hizmetin fiyatı hakkında ilk ağızdan bilgiye sahip olabiliyorlar. Diğer yandan tüketiciler; ürüne/hizmete dair herhangi bir sorunla karşılaştıklarında işletmeye direkt ulaşabildikleri ve sorunun çözümü için işletmeyle bire bir iletişim kurabildikleri için daha sonraki alışverişlerde o markayı tercih ediyorlar.

Whatsapp uygulamasının işletmelere ve tüketicilere daha hangi alanlarda kolaylık sağlayacağı ya da ne gibi güncellemelerle hangi sektörlere kolaylık ve yenilik getireceği bilinmez. Ancak görünen o ki; hali hazırda sahip olduğu özelliklerle birlikte Whatsapp Messenger iş dünyasında tercih edilirlik açısından zirveye oturmuş durumda diyebiliriz.


💡 Whatsapp’tan 2 Güncelleme

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.