Teknoloji devi Samsung dünyanın en büyük cep telefonu fabrikasını Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi yakınlarındaki bir varoş bölge olan Noida’da açtı.
Çeşitli segmentlerde birçok teknoloji ürünü üreten Samsung, Hindistan’da fabrika açtı. Dünyanın en büyük cep telefonu fabrikası olarak duyurulan bu fabrikanın Hindistan’da açmasının arkasında, Çin’deki telefon üretim merkezlerinin ve şartların giderek pahalı hale gelmesi var.
Dünyanın En Büyük Cep Telefonu Fabrikası Açıldı
Samsung, dünyanın en büyük cep telefonu fabrikasının açılışını Hindistan’da yaparak aslında Çin merkezli üretim anlayışına alternatif bir çözüm bulunacağını da göstermiş oldu. Bu arada Samsung’un dev fabrikasının açılış törenine Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-In de katıldı.
Bu arada Samsung tarafından Hindistan’da açılan dünyanın en büyük cep telefonu fabrikasının açılışı sırasında kamuoyuna bir takım detaylar da verildi.
Bu detaylar arasında Hindistan’ın en büyük ikinci akıllı telefon pazarı olduğu bilgisi de yer aldı. Açılış törenine katılan Hindistan Başbakanı Narendra Modi burada fabrikanın açılışı vesilesiyle bir konuşma yaptı. Başbakan Modi konuşmasında şu ifadeleri kullandı;
“Samsung’un 717 milyon dolarlık yatırımı Samsung’un, Hindistan’daki yalnızca iş ilişkilerini güçlendirmekle kalmayıp aynı zamanda iki ülke arasındaki ilişkilerde de önemli bir role sahip olacak”
Öte yandan Samsung, Noida’daki fabrikası için üretim kapasitesini iki kat artıracağını ve yılda 120 milyon telefon üreteceğini açıkladı. Ayrıca açılış töreninde marka tarafından yapılan açıklamada Hindistan’da üretilen telefonları ihraç etme planının olduğu da vurgulandı.
Teknolojik Ürünlerde Vergi Düzenlemesi
Hindistan Başbakanı Modi, elektronik parçaların üretimi için “Make in India” programı kapsamında baskılı devre kartına (PCB) ve kamera parçalarına Nisan ayının başında %10 ilave ithalat vergisi getirmişti. Modi verdiği bu kararla hem ülkede elektronik parça üretimini teşvik ediyor hem de istihdama katkı sağlamayı hedefliyordu.
Bunun yanı sıra Başbakan Modi geçtiğimiz Şubat ayında da bir takım vergiler de getirmişti. Bu vergiler; LCD panellere yüzde 15, lityum iyon bataryalara yüzde 10-20 ve şarj adaptörleri, kablolu kulaklıklar ve alıcı ile anten gibi çeşitli cihazlara ise yüzde 5-15 şeklindeydi.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.