İş dünyası profesyonellerinin sosyal ağı olarak bilinen Linkedin reklam kampanyaları için bir kılavuz yayınladı. Linkedin’deki kitleye ulaşmayı hedefleyen reklamverenler için hedef / amaç bazlı reklam planlamasını olanaklı kılan yeni reklam stratejisine dair kılavuzu sizler için inceledik.

Sektör profesyonellerinin ağırlıklı kullandığı popüler sosyal ağ Linkedin, reklamverenlerle dirsek temasını artırmak üzere reklam altyapısında yeniliğe gittiğini duyurdu. Buna göre tıpkı Facebook ve araçları için kullanılan reklam panelinin bir benzerini kullanıma sunan Linkedin’de artık hedefe yahut amaca uygun reklam planlanabilecek. Böylece reklamverenler, amaçladıkları reklam stratejisini Linkedin odağında da kurgulayabilecekler.

Linkedin Reklam Kampanyaları Kılavuzu

Linkedin geçtiğimiz günlerde yayınladığı reklam kılavuzuyla, reklam oluşturma sürecinde kullanılabilecek tüm seçenekleri detaylı bir biçimde değerlendirmeyi sağlıyor.

Az önce belirttiğimiz gibi Linkedin artık Facebook benzeri bir paneli ön plana almış görünüyor. Bu da bize Linkedin’in reklamveren tabanını genişletmek istediğini gösteriyor. Kısacası Linkedin pastadan daha fazla pay almak için dinamik ve fayda odaklı bir reklam kurgusu yapmış diyebiliriz.

Linkedin Reklamları

Linkedin’de Reklam Oluşturma

Linkedin’de reklam vermek / oluşturmak için öncelikle reklam amacını seçmeniz gerekiyor. Linkedin bu aşamada “Başlayalım! Hedeflerinize en uygun olan amacı seçin” ifadesiyle bir nevi call to action yapıyor.

Bu arada Linkedin kitlesine ulaşmak isteyen reklamverenlerin 3 temel seçeneği var. Özetle, 3 ana tema çerçevesinde reklam amacınızı belirleyip Linkedin reklamlarını deneyimleyebiliyorsunuz.

Bunlar;

  • Farkındalık
  • Değerlendirme
  • Dönüşümler

şeklindedir.

Farkındalık başlığı altında Marka Farkındalığı yer alıyor. Değerlendirme başlığı altında Web Sitesi Ziyaretleri, Etkileşim, Video Görüntülemeleri bulunuyor. Dönüşümler seçeneğinde ise Aday Oluşturma, Web Sitesi Dönüşümleri, İş Başvuruları yer alıyor.

Sonuç olarak; Linkedin yeni yayınladığı reklam kılavuzuyla Linkedin’de nasıl reklam verileceğine dair birçok ipucundan bahsediyor. Bu kılavuza uygun davranıldığında Linkedin reklamlarından maksimum verim alabileceğinizi söyleyebiliriz. Kılavuzu incelemek ve indirmek için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli.

Bu arada yakında yayınlanacak olan “Sosyal Medya Pazarlama” odağındaki yazı dizimizde Linkedin reklamlarına ayrıntılı değineceğimiz için burada o konuyu irdelemedik. Yani burada yalnızca Linkedin’in yeni yayınladığı reklam kampanyaları kılavuzuna yer verdik. Fakat çok yakında başlatacağımız yazı dizisinde Linkedin’e reklam verme odağında birçok detayı paylaşacağız.

Bitirmeden önce bir de ricamız var. Buraya tıklayıp Linkedin’de Branding Türkiye’yi takip ederek topluluğumuzun bir parçası olursanız seviniriz. 🙂


💡 Linkedin’de Dolandırıcılık

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.