COVID-19 pandemisiyle birlikte popülerleşen video konferans uygulaması Zoom yeni güncelleme yayınladı. Tüm platformlarda geçerli olan yeni güncellemeyle beraber Zoom’a birçok özellik eklendi.

Çin’in Wuhan bölgesinde 2019’un son aylarında başlayan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak pandemi halini alan Covid-19 sürecinde önem kazanan çevrimiçi etkinlikler, uzaktan eğitimler ve online toplantılar için milyonlarca kişinin tercihi Zoom oldu.

Kullanıcı sayısı 300 milyonu geçen Zoom hakkında detaylı bilgiyi daha önce Zoom Nedir? Zoom Nasıl Kullanılır? başlıklı makalede yazmıştık. Bu yazıda ise Zoom’un tüm platformlarda geçerli olan yeni güncellemesine dair ayrıntıları aktaracağız.

Zoom Tüm Platformlar İçin Yeni Güncelleme Yayınladı

İçinde bulunduğumuz Covid-19 pandemisinin bir gerekliliği olan; online etkinlik, eğitim ve toplantı gibi çevrimiçi ihtiyaçlara yönelik sunduklarıyla hayatımıza dahil olan Zoom Video Konferans Uygulaması geçtiğimiz günlerde yeni bir güncelleme yayınladı. Zoom, tüm platformlarda geçerli olan bu yeni güncellemesinde kullanıcılara birçok yeni özellik sunuyor.

Öğrencilerden eğitmenlere, sektör profesyonellerinden bağımsız (freelance) çalışanlara kadar büyük bir kitlenin çevrimiçi konferans ihtiyacını karşılayan Zoom, hem iyileştirilmiş arayüzünü hem de kullanıcı deneyimi odaklı yeni özelliklerini birkaç gün önce yayınladığı yeni güncellemeyle birlikte kullanıma sundu. Zoom’un; Windows, MacOS, Linux, iOS ve Android olmak üzere tüm sürümler için yayınladığı yeni güncelleme şu yenilikleri barındırıyor;

  • Video kapalı olarak gerçekleşen görüşmelerde toplantı bilgisi ve özelliklerinin olduğu ekran yerine profil resmi ya da isim yer alacak.
  • Galeri görünümü artık 4×4 büyüklüğündeki videoları destekler şekilde olacak.
  • Ekran paylaşımında sadece seçilen ekranlar paylaşılabilecek. Paylaşan hangi programları paylaştığını programın dışındaki kalın ve yeşil sınır çizgileri ile görebilecek.
  • Toplantı sahipleri veya katılımcıların kötüye kullanımı Zoom’a rapor edilebilecek.
  • Zoom kullanıcıları, geliştirilen “Geçmiş” ve “Sesli Mesaj” sekmeleri ile konum, çağrı bilgisi ve istenmeyen arama olup olmadığını daha iyi bir arayüz ile takip edebilecekler.
  • Sohbet mesajlarını sabitleyebilme özelliği ile tutturulan mesajlar kaldırılabilecek. Böylece o mesajların yerine başka mesajlar tutturulabilecek ya da isteğe bağlı olarak gizlenebilecek.
  • Sanal arka plan özelliği artık Android yazılımlı cihazlar tarafından da desteklenebilecek.

Zoom yayınladığı bu yeni özelliklerle tercih edilirliğini sürdürmeye devam edecek gibi gözüküyor. Bu arada 9 yıldır piyasada olan Zoom son 1 yılda kullanıcı sayısını 10 milyondan 300 milyona çıkarttı. Bunda Koronavirüs pandemisinin etkisi büyük. Ancak aynı zamanda Zoom’un bu süreci iyi değerlendirmesi yani krizi fırsata çevirmesi de göz artı edilmemeli.

Tüm bunlarla birlikte Zoom, ilerleyen süreçlerde sunmayı planladığı; Zoom For Home, OnZoom, Zapps gibi daha özelleştirilmiş ve sosyal sorumluluk misyonu da taşıyan özellik ve uygulamalarıyla adından söz ettirmeyi sürdüreceğe benziyor.


💡 Dünyanın En Pahalı Şehirleri

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.