Son zamanlarda Türkiye’de yaşanan pahalılık durumu, restoranlara da yansıdı. İşletmelerde, menülerdeki fiyatlar günden güne arttı. Ancak tüketici, bazı fiyat artışlarını istismar olarak yorumladı. Tepkisini göstermek isteyen sosyal medya kullanıcıları ise #fahişyemeğeboykot hashtagiyle kampanya başlattı. İşte sosyal medyada başlayan fahiş yemeğe boykot hareketi ile ilgili detaylar!
Geçtiğimiz günlerde hafta sonu boyunca restoranlarda yemek yememek üzere kampanya başlatıldı. Sosyal medyada başlayan boykot hareketi #fahişyemeğeboykot hashtagiyle yüz binlerce kişiye erişti.
Sosyal Medyada Fahiş Yemeğe Boykot
MTM Medya Takip Merkezi’nin profesyonel dijital medya dinleme platformu DigiLUP verilerine göre, sosyal medya kullanıcıları, X platformundan başlayan kampanyaya Instagram, Facebook, EkşiSözlük, Youtube, Dailymotion gibi birçok platformdan katılım sağladı. Konuya ilişkin 200 bini aşkın paylaşım yapıldı.
Kampanyaya dönük paylaşımlar en fazla X platformundan yapıldı. Trend Topic listesine de giren #fahişyemeğeBOYKOT hashtagi kullanılarak 116.500 paylaşım yapıldı. Paylaşımlarda; kampanyaya destek olan kullanıcıların yanı sıra, bu pahalılığın nedenine değinenler, mekanlardaki fiyatlardan örnekler verenler ve kampanyanın sonucunu merak eden sosyal medya kullanıcıları oldu.
En fazla etkileşime ulaşan post, 210.600 takipçili bir hesaba ait. Paylaşım 41.400 etkileşime ulaştı ve 3 milyon 4 yüz kez görüntülendi.
Tüketiciler Yemek Fiyatlarına Tepkili
Son yıllarda artan enflasyon ve ekonomide yaşanan daralma nedeniyle birçok ürün ve hizmet kaleminde ciddi fiyat artışları yaşandı. Bunlar arasında en dikkat çeken yeme-içme sektörü oldu. Bu vesileyle başlatılan boykotta kafe ve restoranların uyguladığı fiyatlar eleştirildi. Boykot çağrısına yüz binlerce kullanıcı paylaşımda bulunarak destek verirken milyonlarca kullanıcı ise bu paylaşımlara etkileşim göstererek kampanyaya desteğini gösterdi.
Kampanyaya dahil edilen ve postlara eklenmesi istenen boykot görseli de boykot süresince sosyal medya kullanıcıları tarafından epeyce ilgi gördü.
DigiLUP Fotoğraf Tarama teknolojisiyle ulaşılan sonuçlara göre, boykot paylaşımlarının 43 bin 2 yüz adedine, çağrıda belirtildiği gibi, boykot görseli de eklendi.
Boykot görselinde; “Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot. Siz de katılın. BOYKOT. 20-21 Nisan’da Cafe ve Restaurant’lara gitmiyoruz. #fahişyemeğeBOYKOT” yazdı.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.