WordPress Türkiye tarafından “Freelancer Platformlarında WordPress Etkinliği” gerçekleştiriliyor. Alanında uzman isimlerin konuşacağı etkinlik 21 Haziran’da düzenlenecek.

Türkiye’de WordPress ekosisteminin öncüsü olan kişi ve kurumların bilgi aktarımında bulunacağı “Freelancer Platformlarında WordPress” etkinliği 21 Haziran 2023’te gerçekleştirilecek. WordPress Türkiye tarafından organize edilen etkinliğin mekan sponsoru Güzel Hosting olurken etkinliğin moderatörü ise WordPress Okulu (WP Okulu) Kurucusu Fikret Tozak oldu.

Alanında uzman isimlerin freelancer platformları odağında meseleyi değerlendirdiği etkinliğe dair detayları sizler için derledik. İşte etkinlik hakkında merak edilen her şey!

Freelancer Platformlarında WordPress Etkinliği

“Freelancer Platformlarında WordPress” etkinliği ile ilgili duyuru metni şöyle;

“Pandemi sonrası ufaktan gaza dokunuyoruz. Geçen ay WordPress’in 20. yaşını kutladıktan sonra bu ay uzun bir aradan sonra ilk fiziksel etkinliğimiz olan “Freelancer Platformlarında WordPress” ile karşınızdayız. Fikret Tozak moderatörlüğünde beş farklı platformda çalışmakta olan uzmanları dinleyecek, aklımıza takılan soruları kendilerine ileteceğiz.”

Konuşmacılar

WordPress Türkiye tarafından gerçekleştirilen WP Okulu Kurucusu Fikret Tozak’ın moderatör olduğu “Freelancer Platformlarında WordPress” etkinliğinin konuşmacıları ve odaklandıkları platformlar şöyle;

  • Codeable: Çağdaş Dağ
  • Upwork: Mehmet Ali Ayan
  • Toptal: Emre Erkan
  • Fiverr: Yslam Gurbanov
  • Bionluk: Umut Çetinkaya

Adres: İçerenköy Mah. Bahçelerarası Sok. Mete Plaza Kat: 25 Ataşehir İstanbul

Bu arada etkinliğe bizzat katılamayanlar için kesin olmamakla birlikte etkinliğin canlı yayınlanma ihtimali var. Konuyla ilgili detaylar ve etkinliğe kayıt için aşağıdaki butona tıklayabilirsiniz.


WP Okulu | Hakkında

Dünya genelinde birçok kamusal ve kurumsal markaya WordPress odağında hizmet sunan WordPress Okulu aynı zamanda eğitim ve topluluk markasıdır. WordPress Okulu’nun bir iştiraki olan WP Kulüp, yeni nesil bir online eğitim ve iş platformudur. İnternet girişimcilerini ve internet girişimciliği hedefi olanları tek çatı altında toplayan bir topluluk olan WP Kulüp’te; hem eğitimlerden hem uzmanlardan hem de topluluktaki diğer katılımcılardan yeni bilgiler öğrenmek mümkün. Topluluk mantığına uygun bir yapıda faaliyet gösteren WP Kulüp’te üyeler birbirleri arasında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmakta ve gönüllü olarak yardım etmektedir.


WordPress Türkiye | Hakkında

WordPress Türkiye, WordPress kullanımıyla ilgili Türkçe döküman ve kaynak sıkıntısını gidermek için 19 Mayıs 2005 tarihinde birkaç arkadaş tarafından kuruldu. İlk dönemlerde WordPress haberleri ve forum üzerinden kullanıcı sorunlarına yardımcı olmayı hedefledik. Ancak daha sonraki dönemlerde artan kullanıcı sayısı nedeniyle belgeler adlı wiki bölümünü açarak ile kullanıcılara Türkçe döküman sağlamaya çalıştık. WordPress’in 1.5.x sürümlerinden sonra çıkarttığı 2.0.x sürümlerine kadar forum ağırlıklı olarak çalıştık. Topluluk olarak 2.0.1 sürümüne kadar kullanıcılarımızın hazırlamış olduğu Türkçe dil dosyalarını kullanıp, destekledik. Mayıs 2006’da 2.0.2 sürümü ile ilk Türkçe WordPress paketini kullanıcılara sunduk ve bu tarihten sonraki tüm sürümler için Türkçe paketi hazırlayıp güncelledik. Hâlâ forum ve belgelerin yanında, güncel sürümlerin Türkçe paketlerinin hazırlanması, eklentilerin ve temaların Türkçeleştirilmesi, WordPress Codex‘inde bulunan belgelerin Türkçeleştirilmesi konusunda WordPress Türkiye kullanıcılarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. (Kaynak)


WordPress I Hakkında

WordPress (WP veya WordPress.org) hypertext önişlemci (PHP) dilinde[1] yazılmış ve HTTPS ile desteklenen bir MySQL veya MariaDB veritabanıyla eşleştirilen bir ücretsiz ve açık kaynaklı içerik yönetim sistemi (CMS)‘dir. Özellikler, WordPress içinde “Temalar” olarak adlandırılan bir eklenti mimarisi ve bir şablon sistemi içerir. WordPress başlangıçta bir blog yayınlama sistemi olarak oluşturuldu ancak daha geleneksel posta listeleri ve [internet forumu|İnternet forumları]], medya galerileri, üyelik siteleri, öğrenim yönetim sistemleri (LMS) ve çevrimiçi mağazalar dahil olmak üzere diğer web içeriği türlerini desteklemek için gelişti. (Kaynak)

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.