Teknoloji Haberleri (1 – 7 Eylül 2024)

Dünya ve Türkiye gündeminden derleyerek hazırladığımız “Teknoloji Haberleri”nde bu hafta teknoloji ve dijital odaklı birçok gelişmeye yer verdik. İşte Eylül ayının birinci haftasını kapsayan Haftanın Teknoloji Haberleri (1 – 7 Eylül 2024)!
Eylül ayının birinci haftasını bitirdik. Bu hafta da yine iş, ekonomi, teknoloji ve dijital odaklı birçok gelişme yaşandı. Ulusal ve uluslararası markaların iş, ekonomi ve teknoloji gündemini yönlendiren faaliyetlerine şahit olduk. Bütün bunlarla birlikte işte, Eylül’ün 1. haftasını kapsayan “Haftanın Teknoloji Haberleri (1 – 7 Eylül 2024)”
Eylül ayının birinci haftasında teknoloji, iş, dijital ve ekonomi ana temalarında öne çıkan başlıklar bu şekilde. Şimdi haber detaylarına bakalım. İşte haftanın öne çıkan teknoloji haberleri!
Bu haftanın (1 – 7 Eylül 2024) öne çıkan son teknoloji haberleri arasında şu başlıklar yer alıyor;
Bu haftanın podcasti; Kurumsallaşma, markalaşma ve dijitalleşme ana temalı Hani Kurumsaldık‘ın Otuz Üçüncü Bölümü olan Etkinlik Nedir? oldu!
Bütünleşik pazarlama ve iş – ekonomi mecrası Branding Türkiye’nin referans pazarlaması odaklı fenomen kategorisi Branding Türkiye Öneriyor’un Etkinlik Önerileri’nde ve Kitap Önerileri’nde bu hafta yer alan başlıklara dair içerikler;
Teknoloji ana temalı haftanın gündemine devam ediyoruz. Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından en güncel ve önemli haberleri okuyucuya ulaştırmak amacıyla kurulmuş, bağımsız bir haber platformu olan BiHaber.Tr, yayın hayatına başladı! Bünyesinde deneyimli editörlerin ve alanında uzman köşe yazarlarının bulunduğu platformun mottosu ise Doğru Bilgi, Hızlı Erişim oldu.
Yenilikçi projeler geliştirmek ve geleceğin dünyasına yön vermek isteyen üniversiteli girişimciler için çeşitli fırsatlar sunan Tasarım Fabrikası, 2024 – 2025 dönemi için başvuruları kabul etmeye başladı!
Teknoloji ana temalı haftanın gündemine devam ediyoruz. Türk mucitlerini, Türk mucitlerin buluşlarını ve Türk bilimini tüm dünyaya tanıtmak amacında olan TÜMMİAD tarafından başlatılan Marka Elçileri Programı, girişimcilik ruhunu ülke genelinde yaymak ve ekosistemi güçlendirmek misyonuyla hayata geçirildi. Bu program kapsamında temsil ettiği şehrin girişimcilik önderi olarak konumlanacak olan marka elçileri ise Liderlik, Toplumsal Sorumluluk ve Destek olmak üzere önemli rolleri üstleniyorlar.
Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanan “Mayıs 2023’te Kurulan Ve Kapanan Şirket İstatistikleri” temalı raporda Mayıs ayında Türkiye’de kurulan ve kapanan şirket sayısı paylaşıldı. Aynı raporda bir önceki yılla karşılaştırma yapılarak Mayıs 2023’e göre Mayıs 2024’teki şirket istatistikleri de yer aldı.
Dijital ve teknoloji dünyasında gerçekleşen hareketli bir haftayı daha bitirdik. Aynı zamanda Eylül (2024) ayının birinci haftasını da (1 – 7 Eylül 2024) geride bıraktık. Şunu söyleyebiliriz ki Eylül’ün ,1. haftası teknolojik gelişmeler adına epey hareketli geçti. Ayrıca yeni teknolojilerin ve girişimlerin olduğu bir haftaydı. Buna ek olarak Branding Türkiye’de de dikkate değer gelişmeler oldu. Ve hepsini bu köşeden sizlere aktardık.
