Branding Türkiye ve Tasarım Fabrikası organizasyonuyla hazırlanan Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 5 Aralık’ta “Zengin Kalkışı” ana temasıyla İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Peki etkinlikte neler oldu? İşte tüm detaylarıyla Zengin Kalkışı – İKÜ – Etkinlik Notları!

Tasarım Fabrikası ile Branding Türkiye’nin ortak organizasyonuyla hazırlanan Girişimcilerin Büyük Hataları etkinliği 5 Aralık’ta “Zengin Kalkışı” ana temasıyla ekosistem paydaşlarını İstanbul Kültür Üniversitesi’nde buluşturdu. Etkinlikte Branding Türkiye Kurucusu Mürsel Ferhat Sağlam ve YouthSide İş Geliştirme Müdürü Enes Yiğit bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu.

Zengin Kalkışı – İKÜ – Etkinlik Notları

Girişimcilik odaklı podcast serisi ve kitap olarak Mürsel Ferhat Sağlam tarafından hazırlanıp 2023’te yayınlanan Girişimcilerin Büyük Hataları, 2024 yılında Branding Türkiye ve İstanbul Kültür Üniversitesi Tasarım Fabrikası partnerliğiyle etkinlik serisi olarak ekosistemle buluşuyor. Toplamda 12 bölümden oluşan serinin üçüncü bölümünde Zengin Kalkışı üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Hem içerik hem de konsept açısından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Girişimcilerin Büyük Hataları etkinlik serisinin İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen part‘ının üçüncü bölümü 5 Aralık 2024 tarihinde düzenlendi. İKÜ Tasarım Fabrikası‘nın organizasyon partnerliğindeki etkinliğin 3. bölümüne YouthSide İş Geliştirme Müdürü Enes Yiğit konuk oldu.

Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin paydaşları ile akademisyen ve üniversitelilerin ağırlıkta olduğu etkinlikte Mürsel Ferhat Sağlam, üçüncü bölümün ana teması olan Zengin Kalkışı üzerine bilgi paylaşımında bulundu.

Kurumsal çalışma hayatında kariyerini sürdürürken girişimci olmaya karar veren bireylerin bu süreci daha verimli tamamlamak için neler yapması gerektiğinden bahseden Sağlam, mevcut bir işi bırakıp da girişimci olmaya kalkışmadan önce bazı metodolojilerin uygulanması gerektiğine değindi. Analiz ve stratejinin de bu süreçte ne denli önemli olduğunu vurgulayan Mürsel Ferhat Sağlam, hem girişimci olup hem de başka bir işte çalışıyor olmanın verimliliği düşürdüğünü söyledi. Riskleri minimize etmek adına hem maddi sermayenin hem de entelektüel sermayenin yeterli olması gerektiğini ifade eden ve bu doğrultuda hazırlık ve altyapının uygunluğunun test edilmesi gerektiğini söyleyen Sağlam, genel olarak kurumsal çalışma hayatını terk edip girişimciliğe geçerken yaşanabilecek senaryolara dair bilgi verdikten sonra sözü YouthSide İş Geliştirme Müdürü Enes Yiğit’e bıraktı.

Hem kişisel girişimcilik deneyimlerinden ve bu deneyimler sonucu yaptığı bazı hatalardan bahseden Enes Yiğit sonrasında ise YouthSide’a giden süreci katılımcılarla paylaştı. İşveren markası odağında güçlü bir altyapı kurguladıklarını ve bu sürecin işlevselliği için paydaş markalarla stratejik iş birlikleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Yiğit, özellikle üniversiteli ve yeni mezun gençlerin ilgisini çekecek kariyer fırsatlarından da bahsetti.

Etkinliğin son kısmında ise Mürsel Ferhat Sağlam ve Enes Yiğit, katılımcıların girişimcilik odağındaki sorularını yanıtladı. Akabinde de serbest networking uygulandı. Böylece katılımcılar hem birbirleriyle hem de konuklarla tanışma fırsatı buldu. Buna ek olarak potansiyel iş birlikleri de değerlendirildi.

Ekosistem Paydaşları Destekliyor

Branding Türkiye ile İKÜ Tasarım Fabrikası tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nin stratejik partner olduğu Girişimcilerin Büyük Hataları – Plansız Başlangıç etkinliği ekosistem paydaşları tarafından da destekleniyor. İşte serinin medya ve destek partnerleri; Haberler.com, SonDakika.com, Techinside, Medya Takip Merkezi, Medya Bilgi Rehberi, Kurumsal İletişim 2.0, Technologic, TeknoTalk, StartupTeknoloji, Fikirleri Dönüştürme Atölyesi, 1Fikir1Marka, Goog Digital, Haber Galerisi, Startup Gazetesi, WP Okulu, Franchise Market Türkiye, PR Atölye Dergisi, 9 Eylül Gazetesi, Dijital Markalaşma Sohbetleri, BiHaber.tr, KIPS Türkiye, Ajans Paradise, Hani Kurumsaldık, Imesta Coffee, 6N Magazine.


Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.