Üniversite e-Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır?

Yüz binlerce öğrencinin merakla beklediği üniversite tercih sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Şimdi sırada üniversitelere kayıt işlemi var. Peki üniversite e-Kayıt işlemi nasıl yapılır?
Üniversite e-kayıt işlemi nasıl yapılır? sorusunu yanıtlamadan önce ifade etmek istediğimiz bir şey var. Şöyle ki; Branding Türkiye‘de geçtiğimiz günlerde bir içerik yayınlamıştık. Linkedin Profesyonellerinden Üniversite Tercihi Yapacaklara Tavsiyeler başlıklı makalede sektör profesyonellerinden kendi hayatlarını baz alarak üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunmasını istemiştik.
Linkedin‘de bu postumuza yanıt veren sektör profesyonellerinden bazıları “keşke” bazılarıysa “iyi ki” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. O içeriği okumanızı tavsiye ederiz.
Evet, artık üniversite e-kayıt işlemi nasıl yapılır? sorusuna geçebiliriz. Sınavlara hazırlık bitti. Sınav bitti. Sonuçlar açıklandı. Şimdiyse yapılan tercihlerin akabinde açıklanan yerleştirme sonuçlarının ardından, öğrencilerin yapması gerekenler var. 2019 üniversite maratonunun son aşaması diyebileceğimiz bu adımda üniversite e-kayıt işlemi yer alıyor. Peki bu işlem nasıl yapılır?
Sınava hazırlık, sınav süreci, üniversite tercihi, yerleştirme sonucu derken kelimenin tam anlamıyla maraton yaşayan öğrenciler için sürecin son aşamasını temsil eden üniversite e-Kayıt işlemi başladı.
YÖK tarafından, 2019-YKS yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması dikkate alınarak, yükseköğretim kurumlarındaki bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıtlarının daha önceden belirlenen 19 – 21 Ağustos 2019 tarihleri arasında alınması yerine, başvuru sürelerinin adayların lehine genişletilmesi amacıyla 16 – 21 Ağustos 2019 tarihlerinde alınmasına karar verildi. Buna göre 2019-YKS yerleştirmeleri sonucunda bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik kayıt (e-kayıt) uygulaması ile kayıt işlemlerini yapabilecekler. Bu da kazanılan üniversiteye gitmeden yani elektronik ortamda kayıt işleminin tamamlanacağı anlamına geliyor.
Yerleştirme sonucuna göre üniversiteye hak kazanan adaylar elektronik ortamda üniversite kayıt işlemini yapabilecek. Peki ama nasıl? İşte üniversite e-kayıt işlemine dair tüm detaylar;
İşlemin sonunda indirdiğiniz barkodlu belge üniversite öğrencilik hayatınız boyunca saklamanız gereken resmi bir evraktır. Ayrıca okulda yapacağınız ön işlemlerde bu belgeyi olası sorunlara karşı yanınızda taşımanız iyi olacaktır. Bu arada eğer bir e-Devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesinden bizzat temin edebilirsiniz.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.
Bir şeyler yanlış gitti.
Asla spam yapmayacağız.