Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) organizasyonuyla bu yıl 6.’sı düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, ekosistem paydaşlarının 26 – 27 – 28 Ekim tarihlerinde İstanbul’da buluşmasıyla gerçekleşti. Zirvede yapay zeka özelinde birçok önemli konudan bahsedilirken zirveye dair detayları ise Türkiye Yapay Zeka Zirvesi – Etkinlik Notları başlığında bir araya getirdik. İşte tüm detaylar!

Türkiye’de yapay zeka ekosisteminin gelişimine öncülük eden Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenen Türkiye Yapay Zeka Zirvesi bu yıl 26 – 27 – 28 Ekim tarihlerinde gerçekleşti. Global yapay zeka ekosisteminin paydaşı olan şirketler, teknoloji firmaları, yapay zeka odağındaki uzmanlar, startuplar, yatırımcılar ve karar vericiler yine bu zirve sebebiyle İstanbul’da buluştu. 

Zirvede yapay zeka özelinde birçok önemli konudan bahsedilirken zirveye dair detayları ise Türkiye Yapay Zeka Zirvesi – Etkinlik Notları başlığında bir araya getirdik.

Türkiye Yapay Zeka Zirvesi – Etkinlik Notları

“Her Şey Bir Soru ile Başlar” ana temasına sahip zirveye yapay zeka alanında çalışmalar yapan birçok startup ve şirket katılım gösterirken, ekosistemin önemli isimleri de zirvede bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu. Tüm bunlarla birlikte işte zirveye dair notlar;

  • Zirve, TRAI Kurucusu Halil Aksu’nun açılış konuşmasıyla başladı.
  • TRAI Kurucusu Halil Aksu yaptığı konuşmada; günümüzde artık her alanda yapay zekâ olduğunu belirterek; “Yapay zeka medeniyetimizin işletim sistemi haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.
  • Dünyada 2025 yılına kadar küresel Al pazarının değerinin 136 milyar doların üzerinde olması bekleniyor.
  • Yapay zeka endüstrisi değerinin önümüzdeki 7 yıl içinde 13 kattan daha fazla artması bekleniyor.
  • Üretken yapay zeka (Generative AI), orijinal içerik oluşturmaktan sorumlu bir yapay zeka (AI) türüdür.
  • Generative AI; insan müdahalesine gerek kalmadan görüntü, video, müzik ve daha fazlası gibi içerikler üretmek için algoritmaların kullanılmasıdır.
  • Üretken yapay zeka teknolojisi verilen girdiyi alıp tamamen yeni bir şeye dönüştürebiliyor. Sanat yaratmaktan oyunlara güç vermeye kadar çeşitli uygulamalarda kullanılabiliyor.
  • Üretken Yapay Zeka inanılmaz derecede güçlüdür ve estetik açıdan hoş ve son derece ikna edici içerikler oluşturmak için kullanılabilir.
  • Generative AI, gerçek görüntülerden neredeyse ayırt edilemeyen fotogerçekçi görüntüler oluşturur. Benzer şekilde gerçekçi video görüntüleri de üretebilir.
  • Yapay Zeka Zirvesinde Google ve Deloitte partnerliğinde Google’dan Ülke Kanal lideri Dr. Serhan Yılmaz ve Deloitte’den Yapay Zeka, Bulut ve Data Uzmanı Barış Yenidünya’nın “Üretken Yapay Zeka Çağı” adlı sunumunda paylaştığı verilere göre 50 milyon kişiye radyo 38 yılda ulaşırken, TV 13 yıl, internet 4 yıl, Ipod 3 yıl ve Facebook 2 yılda ulaşmış durumda.
  • Teknolojik gelişmelerin ilerlemesinde ve büyük kitlelere erişme hızında son yıllarda çok ciddi bir artış görülmektedir.
  • Üretken yapay zeka perakende, finansal servisler, medya, üretim, sağlık, iletişim gibi tüm sektörlerdeki dinamiklerde köklü değişikliklere yol açacak.
  • Değişen dünya koşullarına ayak uydurmak için yapay zekanın temellerini ve dinamiklerini çok iyi öğrenmek gerekiyor.

Zirvenin paydaşı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olurken zirvenin sponsorları arasında ise ETİYA, Ford Otosan, Hewlett Packard Enterprise, Nvidia, META, Turkcell, Intel, SambaNova, Google Cloud, Deloitte, TRAI Academy, T-Gate, Miuul, TÜSİAD SD, Lokal İstanbul ve Branding Türkiye bulunuyor.


Yapay Zeka Zirvesi (Canlı Yayın)

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.