Türkiye’nin ilk elektrikli yerli otomobili TOGG dünya medyasında ne kadar gündemde? Medya Takip Merkezi (MTM) profesyonel dijital medya izleme platformu DigiLUP ile yaptığı araştırmada Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile ilgili dünya genelinde yayınlanan haber ve postları inceledi.

Türkiye’nin ilk elektrikli yerli otomobili TOGG, yeni sahipleriyle buluşurken, TOGG ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Türkiye gündeminde olduğu kadar, dünyanın çeşitli ülkelerinde de takip edilen TOGG, medyada önemli oranda yer buluyor.

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin profesyonel dijital medya izleme platformu DigiLUP sonuçlarına göre, binlerce haberde TOGG ile ilgili gelişmeler hakkında haber yapıldı. Ayrıca TOGG’a dair yorumlar sosyal medyada da paylaşıldı.

DigiLUP platformunun, 196 ülke ve 187 dilde tarama yapabilen teknolojisiyle, 16 Temmuz-16 Ağustos 2023 tarihleri arasındaki yansımalara dönük yapılan incelemeye göre; birçok ülkedeki dijital medya mecralarında 3 bin 813 sonuç yayınlandı.

TOGG Dünya Medyasında Ne Kadar Gündemde?

DigiLUP tarafından yapılan analiz ve incelemelere göre, TOGG ile ilgili en fazla yansıma görülen ülke Amerika Birleşik Devletleri oldu. ABD’yi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas takip etti.

Amerika’da TOGG’a dair birçok gelişme ve Youtuber bahsetmeleri öne çıkarken, diğer ülkelerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı liderlere TOGG hediye etmesi nedeniyle TOGG gündem oldu.

ÜLKELERSONUÇLAR
Amerika Birleşik Devletleri923
Suudi Arabistan679
Birleşik Arap Emirlikleri516
Fas151
Pakistan125
Almanya123
Japonya108
Hindistan93
Fransa83

En Çok Twitter’da Konuşuldu

Tüm dijital medya platformlarının incelendiği araştırmada, TOGG ile ilgili en fazla Twitter’da paylaşım yapıldığı görüldü. Toplam sonucun %86,9’unu Twitter gönderileri oluşturdu. Twitter’ı internet siteleri ve bloglar takip etti. 33 adet Youtube paylaşımında ise TOGG içerikli video, test sürüşleri ve yorumlar yayınlandı.

Yorumların Sadece %1’i Olumsuz

DigiLUP tarafından yapılan duygu analizi sonuçlarına göre, yorumların büyük bir kısmı nötr ve pozitif oldu.

Buna göre toplam gönderilerin %89,7’i nötr olurken %9,3’ü pozitif oldu. Yorumların %1’i ise negatif olarak kaydedildi. Olumsuz yorumlarda; TOGG işçilerinin grevde olması, TOGG teslimatındaki gecikmeler, Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı liderlere TOGG hediye etmesi ve bazı siyasi eleştiriler yer aldı.

Olumsuz yorumların yapıldığı ülkelerin dağılımında ise, Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya öne çıktı.


Podcast Takibi

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.