Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı, Çorum İli Odalar ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı’nın ödül törenine katıldı. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu burada Türkiye’nin son zamanlarda yaşadığı zorlu süreci değerlendirdi.
Son aylarda Türk ekonomisi hızlı ve kontrolsüz şekilde artan döviz ve buna bağlı olarak yükselen pahalılık nedeniyle epey zor günler geçiriyor. Türkiye’nin öncü markalarının art arda konkordato ilan etmesi, birçok firmanın iflas etmesi, girişimcilerin faaliyetlerini sürdürememesi gibi sonuçları olan ekonomik bunalımın ne kadar devam edeceği bilinmezken hükumet, olumsuz gidişatı tersine çevirmek adına hamleler yapıyor.
∴
Son zamanlarda yaşanan ekonomik bunalım sonucu konkordato ilan eden firmalara dair detayları Branding Türkiye’de de üzülerek yer veriyoruz. Hükumet, ekonomideki bunalıma dair önlemler almayı sürdürürken tüm kurum ve kuruluşlar da yaşanan ekonomik sıkıntının bir an önce atlatılması için büyük gayret sarf ediyor.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Ekonomi Değerlendirdi
Herkesin gündeminde ilk sırayı teşkil eden ekonomik bunalıma yönelik TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da bir değerlendirmede bulundu.
Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğlu; Çorum İli Odalar ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı’nın düzenlediği ödül töreninde değerlendirmelerde bulunarak; “piyasaların nabzını ilk elden tutuyoruz” ifadelerini kullandı. İşte TOBB Başkanı’nın o açıklaması;
“Piyasada gözle görülür bir yavaşlama var, para dönmüyor. TOBB olarak odalar ve borsalarımız vasıtasıyla piyasaların nabzını ilk elden tutuyoruz. Sıkıntıları tek tek anlatıyoruz. Sonra bunları Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, bakanlarımıza iletiyor ve acilen önlem almasını talep ediyoruz”
Hisarcıklıoğlu: Aynı Gemideyiz
Hisarcıklıoğlu iş dünyası ile finans sektörünün aynı gemide olduğunu ifade ederek konuşmasını şu sözlerle bitirdi:
“Herhangi birimize bir şey olursa, yani bize bir şey olursa onlara olur, onlara bir şey olursa bize olur açık söyleyeyim. Eldekini muhafaza etme dönemi. Tüccar ve sanayicimizin ticaret, üretim ve istihdam kapasitesini korumamız lazım. Kapanan her bir işletme, üretimi durduran her bir fabrika hepimizin, 80 milyonun kaybı demektir. Bizler her gün faizlerle, kurlarla ve her gün karşımıza çıkan farklı bürokratik mevzuatla mücadele halindeyiz. Bin bir türlü sıkıntı yaşarken devletimizden tek istediğimiz var. Yanımızda olduğunuzu göstermesi…”
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.