Teknoloji Haberleri (22 – 30 Kasım 2023)

Dünya ve Türkiye gündeminden derleyerek hazırladığımız “Teknoloji Haberleri”nde bu hafta teknoloji ve dijital odaklı birçok gelişmeye yer verdik. İşte Kasım ayının dördüncü haftasını kapsayan Haftanın Teknoloji Haberleri (22 – 30 Kasım 2023)
Kasım ayının dördüncü haftasını bitirdik. Bu hafta da yine iş, ekonomi, teknoloji ve dijital odaklı birçok gelişme yaşandı. Diğer bir ifadeyle bu hafta da her zamanki gibi gerek yerel gerekse global markaların gündemi yönlendiren faaliyetlerine şahit olduk. Bütün bunlarla birlikte işte, Kasım’ın 4. haftasını kapsayan “Haftanın Teknoloji Haberleri (22 – 30 Kasım 2023)”
Teknoloji Haberleri (22 – 30 Kasım 2023)
Bu haftanın (22 – 30 Kasım 2023) öne çıkan son teknoloji haberleri arasında şu başlıklar yer alıyor;
Geçtiğimiz hafta teknoloji haberleri açısından; yenilikler, uygulamaların yeni sürüm güncellemeleri, yeni uygulamaların piyasaya çıkması, hisse senetlerindeki düşüşler / yükselişler ile dijital dünyadaki gelişmelerle birlikte gündeme dair önemli haberler de dahil olmak üzere oldukça hareketli geçti. İşte teknoloji başta olmak üzere bu haftanın gündemi!
Sosyal Ağ tarihinin ilklerinden olan Linkedin kurulduktan yaklaşık 20 yıl sonra 1 milyar kullanıcı barajını geçti. Aralık 2002‘de ABD’de kurulan Linkedin’in web sayfası 5 Mayıs 2003‘te kullanıma açılmıştı.
Bütünleşik pazarlama ve iş – ekonomi mecrası Branding Türkiye’nin referans pazarlaması odaklı fenomen kategorisi Branding Türkiye Öneriyor’un Etkinlik Önerileri’nde bu hafta yer alan etkinliklere dair detaylar;
Dijital Dünyanın Marka Mecrası mottosuna sahip Branding Türkiye tarafından hazırlanarak sosyal medya özelinde yayınlanan #GününGündemi adlı konsept paylaşımlar, ilgili güne dair en önemli gelişmenin paylaşılması misyonuna sahip. Aynı zamanda bir “zaman tüneli” mantığına sahip olan Günün Gündemi içerikleri, bilindiği üzere her ayın sonunda “Günün Gündemi” başlığıyla yayınlanıyor. Böylece o ay özelinde gün be gün neler olduğuna dair arşivsel nitelikte özgün ve sürdürülebilir içerik üretilmiş oluyor. Bu yazıda ise Ekim ayına dair “Günün Gündemi”ni okuyacaksınız.
Petinoks; evcil hayvanlarınızın sağlığını ve ihtiyaçlarını anlık olarak takip etmenize imkan sunan ve temelde e-Nabız benzeri işlevselliğe sahip olan bir mobil uygulamadır. Bu yenilikçi uygulama, evcil dostlarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefleyerek, teknoloji ve topluluk bağlarını bir araya getiriyor.
Yürüdüğünüz adım başına bağış yaptığınız ve puan kazandığınız bir sağlık ve sağduyu uygulaması olan Walkers ile doğada çalışma deneyimini hizmet modeli olarak sunan OfficeYard stratejik bir iş birliği yaptı. Buna göre artık Walkers’ta adım atarak OfficeYard’da indirim kazanabileceksiniz!
Teknoloji ana temalı haftanın gündemine devam ediyoruz. Kendi iPhone modelinizi tasarlamak için buradan neal.fun sitesindeki Design The Next iPhone aracına erişmeniz gerekiyor. Akabinde yapmanız gereken çok basit. Ekrandaki iPhone’un ön ve arka yüzünde bulunmasını istediğiniz araçları sürükle bırak yöntemiyle kendi iPhone modelinizi oluşturabilirsiniz.
Avrupa Birliği (AB) tarafından “Dijital Dünyanın Eşik Bekçisi Şirketleri” açıklandı. Dijital Piyasalar Yasası kapsamında ilan edilen bu şirketlere ek olarak “Hizmet Kategorileri” ve “Sosyal Medya Kategorisinde Eşik Bekçileri”, “Aracı Hizmet Eşik Bekçileri” olmak üzere çeşitli listeler de yayınlandı.
Credit Suisse tarafından derlenen rapora göre 2008 global mali krizden bu yana ilk kez küresel servet negatif ivme gösterdi. Buna göre toplam özel net servet, 2022 yılında bir önceki seneye göre yüzde 2,4 azalış gösterdi.
Teknoloji ana temalı haftanın gündemine devam ediyoruz. Dubai’ye ister tatil isterseniz iş için Dubai uçak bileti almayı planlayın, gezilip görülecek yerlerini bilmeniz önerilmektedir. İş için gelseniz dahi bu durum bölgeyi daha yakından tanımanıza olanak tanımaktadır. Devamını oku
Türkiye’nin tüm dünyaya örnek olan dijital dönüşüm projesi “e-Devlet” ile ilgili bir dönüm noktası yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda yer verdiği duyuruya göre Ağustos 2023 itibariyle e-Devlet’e giriş sayısı 3 milyarı aştı!
Dijital ve teknoloji dünyasında gerçekleşen hareketli bir haftayı daha bitirdik. Aynı zamanda Kasım (2023) ayının dördüncü haftasını da (22 – 30 Kasım 2023) geride bıraktık. Şunu söyleyebiliriz ki Kasım’ın 4. haftası teknolojik gelişmeler adına epey hareketli geçti. Ayrıca yeni teknolojilerin ve girişimlerin olduğu bir haftaydı. Buna ek olarak Branding Türkiye’de de dikkate değer gelişmeler oldu. Ve hepsini bu köşeden sizlere aktardık.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.
Bir şeyler yanlış gitti.
Asla spam yapmayacağız.