TÜMMİAD ve YTÜ Fizik Kulübü organizasyonuyla 7-8 Ekim tarihlerinde BAU Future Campus’te gerçekleşecek olan Nasa Space Apps Challenge için geri sayım!

Dünya genelinde yaratıcı genç beyinleri bir araya getirerek çevresel sorunlara yönelik çözümler geliştirmeyi, uzay keşfine dair çalışmalar yapmayı ve insanlığın gelişimine katkı sağlamayı misyon edinen kapsamlı bir organizasyon olan NASA Space Apps Challenge için geri sayım başladı!

NASA tarafından 12. kez düzenlenen etkinlik, TÜMMİAD ve YTÜ Fizik Kulübü organizasyonuyla İstanbul’daki BAU Future Campus‘te gerçekleşecek. Etkinliğin medya sponsoru ise Branding Türkiye oldu.

NASA Space Apps Challenge 7-8 Ekim’de!

Dünyanın en büyük global hackathon’u olan 2023 NASA Space Apps Challenge, bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu yıl TÜMMİAD’ın katkılarıyla hazırlanan etkinlik 7-8 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek!

Nasa tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen etkinlikte katılımcılar, 2 ile 6 kişilik takımlar halinde yarışacaklar! Yarışmaya katılan takımların ilk görevi yayınlanan zorluklardan birini seçmek olacak. Sonrasında ise 48 saat boyunca NASA ve Uzay Ajansı ortaklarından gelen açık kaynak verilerini kullanarak çözüm odaklı projeler geliştirmeye fokuslanacaklar. Projelerin odağında ise uzayın sınırlarını zorlayan, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen veya insanlığın geleceğine ışık tutan yenilikçi fikirler olmalı!

2 gün sürecek olan yarışma neticesinde dereceye giren takımlar, hem küresel finalde yarışma hakkı elde edecek hem de bu projeler NASA tarafından değerlendirmeye alınacak. Kazananlar ayrıca bir roket fırlatma törenini canlı izlemek için uzay istasyonuna davet edilecekler.

Genç yetenekler için eşsiz fırsatlar barındıran ve TÜBİTAK Uzay, TÜMMİAD, YTU Startup House, BAU Hub, YTÜ Fizik Kulübü, Bahçeşehir Üniversitesi stratejik partnerliğinde gerçekleşecek olan yarışma ile ilgili daha fazla bilgi almak, yarışma şartlarını öğrenmek ve etkinliğe katılmak için “Yarışmaya Katıl” butonuna tıklayabilirsiniz.


Yarışmaya Kimler Katılabilir?

NASA’nın düzenlediği bu hackathonlara yazılımcılar, bilim insanları, tasarımcılar, teknoloji meraklıları ve ilgi duyan herkes katılabilmektedir. Uzmanlık, eğitim ya da yaş sınırlaması olmadan herkese açık olarak düzenlenir. 13 yaşın altındaki çocuklar ebeveyn ya da bir yetişkin eşliğinde katılmalıdır.

  • Etkinlik ücretsizdir
  • Takımlar 2-6 kişilik olacaktır.

NASA Space Apps Challenge Nedir?

2012’deki başlangıcından bu yana, NASA Space Apps, Dünya’da ve uzayda karşılaştığımız zorluklara yenilikçi çözümler oluşturmak için NASA verileriyle çalışmak üzere her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce birey ve ekibi bir araya getirerek dünyanın en büyük yıllık küresel hackathon’u haline geldi. Space Apps, altı kıtadaki şehirlerdeki yerel inovasyon topluluklarına toplanmaları, fikir üretmeleri ve inşa etmeleri için ilham veriyor. Teknoloji uzmanları, bilim adamları, tasarımcılar, girişimciler ve diğerlerinden oluşan çeşitli ve işbirlikçi ekipler, uzayda ve Dünya gezegeninin karşı karşıya olduğu en önemli zorluklardan bazılarına yanıtlar geliştirmek için 48 saatlik bir koşuda birlikte çalışıyor. Space Apps 2022, NASA tarafından yazılan Earth Science meydan okuma beyanlarına yanıt olarak 3.000’den fazla proje üreten 162 ülke/bölgeden 31.500’den fazla katılımcıyı ağırladı.

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.