Arka Kapak
Muhasebenin Dijital Dönüşümü ve Mali Mühendislik
İsmail Tekbaş tarafından kaleme alınan Muhasebenin Dijital Dönüşümü Ve Mali Mühendislik kitabının arka kapak metni;
Muhasebecilik dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerle birlikte adeta evrim geçiriyor. Araştırmalara göre dijitalleşmeden en çok etkilenen meslekler sıralamasında vergi düzenleyiciler yüzde 99, defter tutanlar, muhasebe ve denetim çalışanları ise yüzde 98 ile birinci sırada. Peki, bu alanda çalışanlar dijital dönüşüme hazır mı?
Dijital teknolojiler ile tetiklenen 4. sanayi devriminin inşa edildiği bugünlerde, yapay zekâ, robot kullanımı, otonom araçlar, 3D yazıcılar, nanoteknoloji ve bilimin diğer alanlarındaki gelişmeler insanlığın ve toplumun dönüşüm sürecine işaret ediyor. Bu gelişmelerin iş yapış şekillerimizi değiştirmesi, bazı mesleklerin tamamen yok olması, bazılarının ise daha fazla gelişecek olmasının yanı sıra, gelecekte bugün hiç bilmediğimiz meslek dallarını ortaya çıkaracağı da kaçılmaz bir gerçekliktir.
Mali müşavir İsmail Tekbaş bu kitabında Yapay Zekâ, RSO, Big Data, Artırılmış Gerçeklik, Sanayi 4.0, Blockchain, IoT gibi teknolojik gelişmelerin muhasebeciliğe etkisini sorguluyor. Sanayi 4.0, Toplum 5.0 gibi kavramları tartışmaya açıyor ve binlerce yıllık geleneğe sahip bu mesleğin yok olmaması için yepyeni bir modelle karşımıza çıkıyor; Mali Mühendislik.
Kitabın Özellikleri
Yayınevi: Ceres Yayınları
Yayın Tarihi: 15.04.2019
ISBN: 6052048825
Baskı Sayısı: 1. Baskı
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 21 cm
Tür: İş Dünyası > Ekonomi
Yazar Hakkında I İsmail Tekbaş
1984 Yılında Gaziantep’te doğdu. Ön Lisans eğitimini Gaziantep Üniversitesi’nde lisans eğitimini ise Anadolu Üniversitesi’nde tamamladı. Yüksek lisans eğitimine, Okan Üniversitesi’nde “Dijital Çağda Muhasebe Mesleğinin Yeniden Tasarımı, “Mali Mühendislik” üzerine tez aşamasında devam etmektedir. Buna ek olarak Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu mezunudur.
13 Yıldır Gaziantep’te farklı sektörlerde (sağlık, recycle, tekstil gibi.) faaliyet gösteren ve büyüklük olarak Türkiye’nin en büyük 500 şirketleri sıralamasında yer alan yabancı ve Türk ortaklı şirketlerde sırayla muhasebe sorumlusu, muhasebe müdürü ve son olarak da mali ve idari işler müdürü olarak çalışmaya devam etmektedir.
Mali müşavirdir. 2014 yılı itibariyle Gaziantep Adliyesinde Ceza ve Hukuk Mahkemeler’inde bilirkişi ve uzlaştırıcı olarak görev yapmaktadır. Harici olarak, Gaziantep S.M.M.M. Odası’nda ve özel bir dershanede Finansal Muhasebe, Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS), Muhasebe Denetimi (Bağımsız Denetim) ve Dönem Sonu İşlemleri vb. konularda eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır.
Muhasebe mesleği ve teknoloji alanında yazmı olduğum 30’un üzerinde makalesi, Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Dergisi’nde ve ulusal yayın yapan bir çok mesleki web sitelerinde yayımlanmıştır. Bunun yanında uzmanlık alanlarıyla ilgili birçok sivil toplum kuruluşunda görev almaktadır. “Mali Mühendislik ve Muhasebe Kültür Merkezleri” kavramları üzerine ilk akademik çalışmayı yaparak, Türk ve yabancı literatüre girmesini sağladı. Mali Mühendislik kavramı, “Dijital Çağda Muhasebe Mesleğinin Yeniden Tasarımı: Mali Mühendislik” başlığı ile 2. Uluslararası Trakya Muhasebe Finans ve Denetim Sempozyumu’nda akademik dünyaya sunulmuştur. Ayrıca Muhasebe Mesleğinin Geleceği, Dijitalleşme, 4.Sanayi Devrimi ve Blockchain Teknolojisi üzerine akademik çalışmalar yürütmektedir.
Muhasebenin Dijital Dönüşümü ve Mali Mühendislik adlı kitabı Ceres Yayınları etiketiyle çıkmıştır.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.