Mavi Lugat365 ile işbirliği yaptı. “Bazı Kelimeler Çok Mavi” adlı yeni bir koleksiyona imza atan Mavi, bu iş birliği sonucunda Lügat365’in sevilen kelimelerini, Mavi’nin tişörtleri üzerine bastı.
Mavi bu sefer koleksiyon tanıtımında marka yüzü olarak ünlü yerine Türkiye’nin başarılı 15 kreatif metin yazarını kullanıldı.
Mavi Lugat365 İşbirliği Yaptı
Bazı Kelimeler Çok Mavi temalı Mavi – Lugat365 işbirliği neticesinde meydana gelen projede yer alan metin yazarlarının arasında; Aleyna Korkmaz, Arda Erdik, Ayşe Aydın, Berkay Özay, Cem Etyemez, Emrah Karpuzcu, Emre Altundağ, Ertuğ Tuğalan, Gizem Şengüler, Güldeniz Şeşen Bilginer, Mehmet Güney, Nur Yıldırım, Sungun Çalışkan, Ülkünur Arslan ve Yiğit Tümer gibi isimler bulunuyor.
Bu 15 kreatif metin yazarı; aralarında seyyah, aklı selim, yegane, müteber, divane, fevkalade, yaren, letafet, müstesna gibi kelimelerin yer aldığı tişörtleri giyerek kamera karşısına geçti. Metin yazarları bu proje kapsamında kelimelerin anlamlarını kendilerine göre yeniden yorumlayıp giydikleri tişörtlerde yer alan kelimelerin kendileri için neyi çağrıştırdığını ifade ettiler.
Metin Yazarları Kelimeleri Yeniden Yorumladı
Aleyna Korkmaz – Fevkalade
Mesaisiz hafta sonu, revizyonsuz senaryo…
Arda Erdik – Seyyah
Seyyah kelimesini 2018 yılına özel bir cümle içinde kullanayım: Merhaba arkadaşlar. Ben seyyah. Kanalıma hoş geldiniz.
Ayşe Aydın Erdoğan – Yâren
Yârensiz insan olmaz. Yâren bizim eksiğimizdir. Kendimizde bulamadığımızdır. İnsan ancak eksiğiyle tamamlanınca tam anlamıyla insan olur. Öbür türlü beşer olduğumuzu düşünüyorum.
Berkay Özay – Muteber
Mûteber kelimesine biz en çok iş ilanlarında rastlıyorduk. Mûteber ajanslarda çalışmış demek saygın ajanslarda çalışmış insan demekti. Güzel bir kelimeydi mûteber.
Cem Etyemez – Seyyah
Seyyah kelimesi seyahat ile aynı kökten geliyor. Seyahat derken yaz tatiline gitmekten bahsetmiyoruz. Seyyah dünyayı gezmek için yola çıkan, çıktı mı geri gelmek istemeyen, uzun zaman seyahat eden kişiye deniyor. Seyyahlık bi’ alıp başını gitmek, dünyayı dolaşmak. Bi’ geri dönmeme isteği.
Emrah Karpuzcu – Aklıselim
Kimse kendine aklıselim diyemez. O bir hayat yolculuğu. Tecrübeyle, bilgiyle, erdemle demlenerek bir hedefe doğru giderken ufukta gördüğünüz, şanslıysanız size atfedilen bir kelime.
Emre Altundağ – Aklıselim
Aklıselim olunmaz aklıselim sahibi olunur. Yerine göre delilik yerine göre akıllılık. Sağduyu aynı zamanda sol duyu. Yapay zekanın yenemeyeceği tek akıl.
Ertuğ Tuğalan – Kadim
Uzay ve yaradılış ile ilgili şeyler geliyor. Sanki tarihini hatırlayamadığımız, hafızamızdan silinmiş zamana dair bir kelime. Galiba o kadar eski ki şimdilerde anlamını ve ifadesini unuttuğumuz bir kelime.
Gizem Şengüler – Letâfet
Arapçadaki lütuf kelimesinden dilimize geçmiş. Çok güzel bir kelime. Eski Türk filmleri gibi. Oradaki Filiz Akınlar, Türkan Şoraylar, Hülya Koçyiğitlerin zarifliği var bence bu kelimede.
Güldeniz Şeşen Bilginer – Müstesnâ
Müstesnâ deyince aklıma eski Beyoğlu geliyor. Hanımefendiler, beyefendiler zamanı. Nerede o insanlar dediğimiz insanlar geliyor.
Mehmet Güney – Kadim
Kadim, eski anlamına gelse de sadece eskiyi anlatmaz. Yaşanmışlıkları, geçmişi, güzel deneyimleri anlatır. Tınısında hep bi sıcaklık vardır.
Nur Yıldırım – Divâne
Divâne renk olsa koyu bir renk olurdu. İçinde bolca tutku var, aşk var, melankoli var. Körü körüne bağlanmak var. Duygu üstü bir durum olduğu için hissiyatı da güzel bir kelime. Çok sevmenin divânelikle bir ilgisi olmalı.
Sungun Çalışkan – Seyyah
Seyyah hiç durmayandır. Zaman gibi. Burcu akrep, yükseleni yelkovandır
Ülkünur Arslan – Yegâne
Yegâne yürek isteyen bir kelime. Öyle kolay kolay söylenemez. Tecrübe ve yaşanmışlık istiyor. Mesela yegâne aşk… Önce bir darbe almalısın ki yegâne aşkımı buldum diyebilesin.
Yiğit Tümer – Fevkalâde
Fevkalâde, bende yaptığım mesleğin gerekliliğini çağrıştırıyor. İnsanlarda yaratmak istediğimiz etki. Kelimeleri ne kadar iyi seçersek ve onları ne kadar güzel kullanırsak biliyorum ki insanlara çok fevkalâde bir şekilde o duyguyu geçirebiliriz.
Mavi Açıklama Yaptı
Yapılan proje; Mavi’nin sosyal medya hesaplarında metin yazarlarının yer aldığı gifler ile duyuruldu. Mavi, bu projeyle ilgili şöyle bir resmi açıklama yaptı:
“Mavi ve Lûgat365 olarak bir araya geldik ve ‘Bazı kelimeler çok Mavi’ dedik. En güzel kelimeler hiçbir zaman yok olmasın, üstümüzde yaşasın diye bir koleksiyon tasarladık. ‘Kelime Ustalarıyla Mavi X Lûgat365’ projesi kapsamında bu güzel kelimeleri, ustalarına emanet ettik. Farklı deneyimlerdeki 15 yaratıcı metin yazarı bu kelimeleri hem üstlerinde taşıdı hem de bizi bu güzel kelimelerin inceliklerinde derin yolculuklara çıkardı”
Lugat365 Nedir?
Lugat365 projesi “Bazı Kelimeler Çok Güzel” diyerek 2015 yılında Grafik Tasarımcı Banu Ertuğrul ve Dijital Pazarlama Uzmanı eşi Onur Ertuğrul tarafından hayata geçirildi. Lügat365 projesi günümüzde unutulmaya yüz tutmuş birçok kelimeyi hatırlatma amacı taşıyor. Lugat365, kelimelerin hikayesi yayınlanmaya başladığı günden itibaren sosyal medyada geniş bir hedef kitleye ulaşarak beğeni kazandı. Lügat365, bu beğeniye sessiz kalmamak ve kelimeleri daha çok kişiyle buluşturmak için önce “Lugat365“ adında bir kitap çıkardı .Daha sonra kelimeler bardak, poster, yastık, çanta ve günlük hayatta kullanılan birçok eşyanın üzerine yazıldı. Bu ürünler www.guzelkelimelerdukkani.com adlı internet sitesinde ve Galata’da yer alan mağazada satışa sunuldu
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.