Kütüphane İstatistikleri Raporu (2022)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki kütüphanelere dair rakamsal verilerin yer aldığı Kütüphane İstatistikleri Raporu (2022) yayınlandı.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından hazırlanan rapora göre toplam kütüphane sayısı 2022 yılında 49 bin 537 oldu.
Bu arada TÜİK tarafından yayınlanan raporda toplam kütüphane sayısına ek olarak bu kütüphanelerin niteliği (milli kütüphane, halk kütüphanesi, üniversite kütüphanesi, örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi vs.) ile ilgili sayısal veriler de mevcut. Ayrıca milli kütüphanedeki toplam kitap sayısı ile halk kütüphanelerine kayıtlı üye sayısı da yine raporda aktarılan bilgiler arasında.
Bu ve benzeri birçok ayrıntının yer aldığı rapora dair detayları sizler için derledik. İşte tüm ayrıntılarıyla TÜİK Kütüphane İstatistikleri Raporu (2022)
OKUMA ÖNERİSİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan rapora göre; Türkiye genelinde 1 Milli Kütüphane, 1 257 halk kütüphanesi, 625 üniversite kütüphanesi ve 47 bin 654 örgün ve yaygın eğitim kurumu kütüphanesi olmak üzere toplam 49 bin 537 oldu.
TÜİK’in hazırladığı Kütüphane İstatistikleri (2022) raporunda yalnızca toplam kütüphane sayısı ya da kategorisel/niteliksel olarak kütüphanelerin sayısı yer almıyor. Bu raporda aynı zamanda kütüphanelerin kayıtlı toplam üye sayısına dair detaylar da mevcut. İşte kütüphane türlerine göre kütüphanelerin toplam kayıtlı üye sayıları;
TÜİK’in hazırladığı Kütüphane İstatistikleri (2022) raporunda yalnızca toplam kütüphane sayısı ya da kategorisel/niteliksel olarak kütüphanelerin sayısı veya kütüphanelerin toplam üye sayısı yer almıyor. Bu raporda aynı zamanda kütüphanelerin kayıtlı toplam kitap sayısına dair detaylar da mevcut. İşte kütüphane türlerine göre kütüphanelerin toplam kitap sayıları;
∴
“Kütüphane İstatistikleri Raporu (2022)”u bitirmeden önce TÜİK’in bir sonraki raporu Haziran 2024’te yayınlayacağını belirtelim.
Kütüphane İstatistikleri çalışmasında kullanıcılara ilişkin istatistiklerde 2020-2021 yıllarında yaşanan COVID-19 salgını sonrasındaki normalleşme sürecinin etkisi görülmüştür. Yazma eserler kütüphaneleri ve belediye kütüphaneleri verilerinin çalışma kapsamına dâhil edilmesine yönelik faaliyetler devam etmektedir.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.
Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.
Bir şeyler yanlış gitti.
Asla spam yapmayacağız.