İyi Strateji / Kötü Strateji
Richard P. Rumelt tarafından kaleme alınan İyi Strateji / Kötü Strateji kitabının arka kapak metni;
“İyi Strateji/Kötü Strateji, pek çok stratejiyi felakete sürükleyen günümüz düşünsel karmaşasına okur açısından netlik kazandıran bir kitap. Rumelt, burada gerçek dünyada uygulamaya konacak eylem yönelimli güçlü bir stratejinin nasıl yaratılıp pratiğe döküleceğinin yolunu gösteriyor.
“Bir stratejinin geliştirip uygulamaya konması bir liderin en temel görevidir; iyi bir strateji ilerlemenin önündeki engellere onların üstesinden gelme yolunda yaratılan bir tepki, özgün ve tutarlı bir yaklaşımdır; iyi bir stratejide, güç en etkili olacağı şekilde elde edilmeli ve yine o şekilde uygulanmalıdır.” denilen kitapta, Rumelt bir yandan da “strateji”yi salt motive edici sloganlar, şişirme amaçlar, finansal hedefler, herkesin tartışmasız biçimde kabul edeceği cinsten yuvarlak ve uzlaşmacı hedefler olarak değerlendiren günümüz eğilimlerinin yarattığı olumsuz sonuçlara da ışık tutuyor.
İyi Strateji/Kötü Strateji’de tüm bu olgulara “kötü strateji” damgasını vuran Rumelt “iyi strateji”nin gücünü sergilemeyi de ihmal etmiyor. Kaldıraç kullanımından tutun da büyüme için sağlıklı bir odaklanmaya kadar uzanan, hem faydacı hem de ilk Pazartesi günü hemen uygulamaya konabilecek türden dokuz adet güç kaynağına işaret ediyor. Yazar kendi özgün ve faydacı yaklaşımlarını yaşama geçirmiş şirketler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve askerî kurumlardan etkileyici örnekler sunuyor. Ama bununla da kalmıyor ve Apple’dan General Motors’a, Irak Savaşı’ndan Afganistan Savaşı’na, küçük bir yerel marketten Wall Mart’a, Nvidia’dan Silicon Graphics’e, Getty Trust’tan Los Angeles Bölge Okullar Birliği’ne, Cisco Sistemleri’nden Paccar’a ve Global Crossing’den 2007-2008 finansal krizine kadar daha detaylı örnekleri de kitabın zengin içeriğine katıyor.
İyi Strateji/Kötü Strateji’de ekonomi, finans, teknoloji, tarih alanlarından olduğu kadar insan karakterinin başarı ve kusurlarına dair de çarpıcı bir şekilde bir araya gelmiş engin bir bilgi ve deneyim birikimi söz konusu. Bu birikimi, en zor sorulara yanıt verebilmek için yüzeyi yıllarca büyük bir azim ve kararlılıkla kazıyıp durmuş Rumelt’in sebatkâr çalışmalarına borçlu olduğumuz da aşikârdır.“
Kitabın Özellikleri
Kitap: İyi Strateji / Kötü Strateji
Yayınevi: Nobel Yaşam
Yazar: Richard P. Rumelt
Editör: Cihat Erbil
Çeviren: Cengiz Yücel
Yayın Tarihi: Ocak 2020
ISBN: 9786059746946
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 334
Boyut: 16 x 23,5
Tür: Strateji – Yönetim
Yayınevi Hakkında I Nobel Akademik Yayıncılık
1984 yılına dayanan geçmişi ile eğitim, bilim ve kültür alanında, 5000’i aşan yayını, ulusal dağıtım ağı ve internet satış organizasyonları ile sektörün gelişmesinde ve biçimlenmesinde önemli paya sahip bir markadır. Yayın yelpazemizin ve dağıtım ağımızın genişliği ile orantılı olarak bugün neredeyse her akademisyenimizin ve öğrencimizin kütüphanesinde Nobel Yayın Grubu’nun yayımladığı ya da Nobel Yayın Grubu kanalı ile dağıtımı yapılan birkaç kitap bulunmaktadır. Ayrıca Nobel Yayın Grubu olarak 1984 yılından beri ULUSAL ve 2011 yılından beri ULUSLARARASI düzeyde düzenli olarak faaliyet yürütmekteyiz.
Yayınlarımızın önemli bir bölümünü akademik kitaplar oluşturmaktadır. Özellikle Eğitim ve Psikoloji, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Bilimleri, Matematik, Mühendislik, İletişim, Uluslararası İlişkiler, Sağlık Bilimleri, Meslek Yüksek Okulları ile Beden Eğitimi ve Spor alanlarında ülkemizin konusunda uzmanlaşmış bilim adamı ve araştırmacılarının değerli çalışmalarını okuyucuya ulaştırıyoruz.
Nobel Yayın Grubu bünyesinde; Nobel Akademik Yayıncılık, Nobel Yaşam, Nobel Çocuk Yayınları, Nobel Sınav, Nobel Bilimsel Eserler, for Dummies Türkiye, Aktif Düşünce Yayınları, Atlas Kitap, Matbu Kitap, İktisat Yayınları, Altınbaş Üniversitesi Yayınları, Ebabil Yayınları, EY Yayınları, İLEM Kitaplığı isimli farklı konularda yayın yapan yayınevleri ve ulusal kitap dağıtım organizasyonumuz Atlas Akademik Basım Ltd. Şti. bulunmaktadır.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.