Instagram kullanıcıları tarafından büyük bir ilgi gören stories (hikayeler) özelliği  sadece bireysel kullanıcılar için değil kurumsal kullanıcılar için de büyük bir öneme sahip. Bu gerçekten yola çıkarak hazırlamış olduğumuz bu makalede Instagram hikayelerde reklam vermenin öneminden bahsedeceğiz. 

Günlük 300 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan popüler sosyal medya uygulaması Instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra yaptığı güncellemelerle popülaritesini kat be kat artırdı. Instagram’a son olarak Snapchat’in bir özelliği olan “hikayeler” getirildi. Bu özellik o kadar sevildi ki artık kullanıcılar post paylaşmak yerine hikaye atmayı tercih eder oldu.

Tüm bunlardan yola çıkarak söyleyebiliriz ki; Instagram stories (hikayeler) özelliğiyle, gerek markalar ve gerekse bireysel kullanıcılar için daha cezbedici bir mecra haline geldi. Kısacası kim ne derse desin “hikayeler” Instagram’a bambaşka bir hava ve canlılık kattı.

Sahip olduğu “Hikaye” özelliğiyle Snapchat‘ı birebir taklit eden ve bu konuda çokça eleştiri alan Instagram, şüphe yok ki kullanıcılarına farklı bir paylaşım deneyimi sunmuş ve böylelikle popülerliğini kat be kat artırmıştır. Kısacası “hikayeler” özelliği Instagram’a bir şey kaybettirmemiş aksine çok artı kazandırmıştır.

Instagram Hikayelerde Reklam Vermek Niye Önemli?

Instagram’ın hikayeler özelliğinin popülerliği arttıkça bu durum en çok reklamverenlerin işine geldi desek yeridir.

Bunun birkaç nedeni var. Instagram algoritması paylaşılan içeriğin takipçilere gösterilmesiyle ilgili markaların işine gelmeyen bir biçimde çalışıyor. Bu da içeriğin erişim oranını oldukça düşürüyor. Oysa hikaye paylaşımında böyle bir durum söz konusu değil. Kısacası hikayelerin erişim oranı postlara göre daha yüksek. Ayrıca hikayelerde call to action yapma imkanı var. Kullanıcılara “yukarı kaydır” şeklinde bir call to action vererek içeriğin etkileşimini artırmak mümkün.

Instagram Story Reklamları

Böyle olunca markalar artık normal bir Instagram kullanıcısı gibi hikaye paylaşmaya odaklandı. Bireysel kullanıcılarla markaların hikaye paylaşımı arasındaki tek fark markaların Instagram hikayelerini reklam, iletişim, pazarlama ve tabi ki satış amaçlı kullanmasıdır.

Bu arada eğer hikayelerdeki etkileşimi maksimum düzeye taşımak ve potansiyel kitleye ulaşmak isteyen bir markaysanız o zaman bu içeriği sponsorlu olarak vermeniz işinize gelebilir.

Geçiciğin Kalıcılığı Detayına Dikkat Edilmeli

Her güzel şeyin bir zorluğu olduğunu göz önüne alırsak, elbette ki Instagram hikâyelerinin de zor bir tarafı var. Doğru bir stratejiyle hazırlandığı takdirde büyük etki meydana getiren bu paylaşımlar, alışılan sosyal medya paylaşımlarından daha farklı bir misyon taşıyor. Zira Instagram hikayeleri kalıcı değil. Özetle, 24 saat geçerliliği olan bir içerikle kullanıcıları yakalamak bir hayli zor. Diğer bir ifadeyle markalar geçiciğin kalıcılığı şeklinde kavramsallaşan bu detaya dikkat etmeli. Dolayısıyla da markalar bu durumu göz önünde tutarak hikayeler için özel içerikler hazırlamalı ya da hazırlatmalıdır.

Bu içeriklerin odağında kampanya, indirim, stoklarla sınırlı ürün/hizmet, fırsat ürün/hizmet gibi detaylar varsa yine potansiyel kitleye ulaşmak ve maksimum dönüşümü sağlamak için hikayelere reklam verilmesi gerekebilir.

Facebook Konuya İlişkin Rapor Yayınladı

Facebook, geçtiğimiz günşerde hangi kullanıcıların Instagram hikayesi konusunda en iyi geri dönüşü alabileceğine dair ipuçları veren bir araştırma raporu yayınladı.

Pazarlamacıların yeni formatı anlamasına ve bu noktada ustalaşmasına yardım etmek için hazırlandığı açıklanan çalışmada Facebook; Brezilya, Birleşik Krallık, ABD ve Endonezya’daki kullanıcıların Instagram hikayesi içeriklerinde aldığı sonuçlara dair verileri paylaştı. Araştırma ayrıca ABD’de hangi kreatif unsurların ticari amaçlı hikayelerde sonuç verdiği hakkında önemli bir veri çözümlemesini de ortaya koydu.

Bu arada Facebook, Instagram’daki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve büyük markaların yarısının ayda en az bir hikâye paylaşımı yaptığını açıkladı. Geriye bu verilerin doğru okunması ve bu veriler doğrultusunda strateji hazırlamak kalıyor.

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.