Günümüzde hemen her gün, her şehirde, her kişi ya da kurum çeşitli konularda etkinlikler, eğitimler, konferanslar düzenliyor. Bu makalede günümüz etkinlikleri ve bilgi paylaşımı konusunu irdeleyeceğiz.

Günümüzde her yıl hatta her ay, her hafta, her gün farklı bir kişi ya da kurum tarafından “Dijital Pazarlama” üzerine seminer, konferans, eğitim vs. veriliyor. Dijital pazarlama uzmanları, işlerine dair yaptıklarını, yapıyor olduklarını veya yapacaklarını etkileyici / sade sunumlarla anlatmaya çalışıyorlar.

Bu arada günümüz etkinlikleri ile ilgili değerlendirmeye geçmeden önce dijital pazarlama ile ilgili bir tavsiye vermek istiyorum. Dijital Pazarlama alanında en önemli belki de tek yetkin husus ‘deneme-yanılma’dır.

Google web spam ekibi içerisinde değilsen, Facebook, Twitter, Instragram, Pinterest gibi güçlü sosyal medya ekibinin içerisinde yoksan, deneme-yanılma yapmadan ‘ben başardım’ demen imkansıza bile giremez. Zira imkansızın kendisi bile, bir gün kaybedeceğini bilir.

Dijital Pazarlama Etkinlikleri

Dijital pazarlama odaklı etkinlik, konferans, panel veya eğitimlerde işinde iyi olan isimler yani dijital pazarlama uzmanları; dijital pazarlama alanında iyi olmak yani kariyer yapmak isteyenlere yol gösterme amacı güderler. Sunumu dinlemeye gidenler ise bir şeyler öğrenmek için pür dikkat konuşmacıya ve/veya ekrana odaklanırlar.

“Bilgi insan tarafından gizlenir, dil tarafından açığa çıkarılır”

Sunumu yapan uzman ya konuşma üzerinden ya da ekran vasıtasıyla konuyla ilgili bilinmesi gerekenlerini katılımcılara anlatır. Fakat hiçbir uzman, bildiklerini anlatmaz. Diğer bir deyişle hiçbir uzman bu işin sırrını direkt olarak kendisini dinlemeye gelen kişilere tüm detaylarıyla fısıldamaz. Genelde herkes sadece temel anlamda bilinmesi gerekenleri; yani herkes tarafından kabul görmüş, onaylanmış nesnel bilgileri, farklı metotlar (anlatıcının kendi gittiği yol) üzerinden anlatır.

Günümüz Etkinlikleri Ve Bilgi Paylaşımı

Günümüz etkinlikleri baz alındığında diyebilirim ki; elmas değerindeki asıl bilgi genelde gizlenir. Zira insan şunun farkındadır; bu bilgi açığa çıktığında bakır değerinde olacaktır. Hele ki o bilgi satılabilir bir değere sahipse sır gibi saklanır. Çünkü bilgiye sahip olan insan, o bilgiden ekmeğini / elmasını çıkartır. Ancak insanın bilmediği bir hususu “bilgi” biliyor; insan bilgiyi ne kadar saklarsa saklasın bilgi, o dilden çıkmak, paylaşılmak isteyecektir. Ve “bilgi” bunu hep başarmıştır.

Etkinliklerde Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Görsel sunuma odaklanmayın. Her ne kadar göz, kulaktan daha çok etkin rol oynasa da bilginin sahibi, ‘esas bilgi’yi sunumda saklayacaktır. O yüzden iyi bir dinleyici olmak gerekir.
  • Dijital Pazarlama üzerine seminer/konferans veren uzmanın her dediğini, en ufak ayrıntıyı bile not alın. Salondaki kişileri güldürmek için konuşmacı, kendi alanına dair tecrübeleri mizah yoluyla anlatırken, anlatıcı dikkat etse bile gizlenen bilgi o esnada açığa çıkar. Akıl bilgiyi saklar, duygu bilgiyi ortaya çıkarır.
  • Bilgi ayrıntıda gizlidir. Uzman bir konu hakkında ne kadar çok ayrıntıya giriyorsa, o ayrıntıda saklanan bilgi muhakkak vardır.
  • Soru-cevap kısmında uzmanı terletecek sorular değil, egosunu tatmin edecek sorular sorun. Ego ne kadar tatmin olursa, bilgi istemsizce dile gelecektir.

Etkinliklerde uzmanlar tarafından dillendirilen her söz dikkatlice dinlenildikten sonra kayda değer olan bilgi, deneyerek şekillenmeye başlar. Bilgi şekillendikçe, yolun kendisi ortaya çıkar. Yol oraya çıktıkça, yolun sonunun hiçbir değerin olmayacağını anlaşılır. Aslolan yolun kendisidir. Zira o elmaslar yolun sonunda değil, yolun içinde karşınıza çıkar.


💡 Sağlıkta Dijital Markalaşma

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.