Ford 2019 yılı için Trend Raporu’nu geçtiğimiz günlerde yayınladı. Otomotiv sektörünün lider markalarından Ford’un her yıl düzenli olarak hazırladığı ve ilgiyle beklenen Trend Raporu’da bu yıl için yine dikkat çekici detaylar mevcut.
Ford tarafından hazırlanan “2019 Yılı Trend Raporu”; Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Almanya, Hindistan, İngiltere, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD’de yaşayan toplam 13.012 kişinin katıldığı anket sonuçları değerlendirilerek hazırlandı.
Ford, Trend Raporu doğrultusunda tüketici beklentilerini odağına alarak geleceğe yönelik önceliklerini şekillendirmekle birlikte yarının ihtiyaçları için bugünden yatırım yapıyor. Ayrıca Ford, yeni araç tasarımlarının şekillenmesinden, Ford Co-Pilot360™ gibi sürücülerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan yeni sürüş destek teknolojilerinin geliştirilmesine kadar pek çok alanda bu araştırmaları kullanıyor. Şirket, böylece müşterilerinin tasarımın odağında kalmasını da sağlamış oluyor.
Ford 2019 Yılı Trend Raporu
Bu yılki raporda; trendlerin tüketicilerin hayatındaki değişimleri nasıl etkilediği görüldü. Bu arada Ford’un “2019 yılı Trend Raporu”nda, yetişkinlerin teknolojiye yaklaşımına dair ilgi çekici bilgiler de mevcut. Buna göre korku, yetişkinlerin hayatını yönlendiren önemli bir faktör. Açıklamak gerekirse, rapora göre; dünya çapında yetişkinlerin neredeyse yarısı, herhangi bir konuda yaşadıkları korkunun kendilerini değişime yönlendirdiğini söylüyor. Katılımcıların 10’da 7’si ise harekete geçme nedenlerinin “değişim” olduğunu ifade ediyor.
Teknoloji, Değişimin İtici Gücü
Ankete katılanların %87’si, günümüzde değişimin en büyük itici gücünün “teknoloji” olduğunu belirtti. Dünyada 10 yetişkinden yaklaşık 8’i ise teknolojinin “iyi bir güç” olduğuna inanıyor.
Otonom araç, çocuklar için bir yabancıdan daha güvenli
Dünya çapında yapılan ankette; yetişkinlerin %67’si, çocuklarının bir yabancıyla seyahat etmesindense “otonom” araçta seyahat etmesini tercih ediyor. Bu arada ankete katılanların %45’i, mobil cihazlarından ayrılabilen kişilere imrendiklerini belirtti. 10 tüketiciden 7’si ise kullandığımız cihazlardan “zorunlu bir şekilde” uzaklaşmamız gerektiğinin altını çizdi.
∴
Araştırma neticesinde, yetişkinlerin %84’ünün, yaşamlarını iyileştirmek için 2018 yılı boyunca küçük adımlar attığı görüldü. Yetişkinlerin %92’si hâlâ bu adımlarla devam ettiklerini belirtirken %83’ü ise değişimin küçük adımlarla ilerlediğinde daha az korkutucu olduğunu ifade etti.
∴
Bu arada ankete katılan yetişkinlerin %84’ü şirketlerin yan fayda olarak “zihinsel sağlık günleri” düzenlemesi gerektiğini ve farklı görüşlerin olumlu değişime sevk ettiğine inandıklarını belirttiler. Öte yandan katılımcıların %67’si teknolojinin işe gitmeyi kolaylaştırdığını ifade etti.
Çevresel Etkiler Satın Almayı Etkiliyor
Ford 2019 Trend Raporu için ankete katılanların büyük bir çoğunluğu, satın alma işlemi sırasında genellikle çevresel etkileri göz önünde bulundurduklarını vurguladılar.
Ford Gelecekteki Tüketici Eğilimlerini Açıkladı
Dünya çapında 13 binden fazla tüketiciyle görüşülerek hazırlanan “Ford 2019 yılı Trend Raporu”nda dünyadaki değişimi tetikleyen tüketici davranışı eğilimleri hakkında öngörülerde de bulunuldu. Raporda gelecekte etkili olması beklenen tüketici eğilimleri ise şöyle;
- Teknolojik Ayrım
- Dijital Detoks
- Kontrolün İadesi
- Kişilerin Farklı Yüzleri, Seçimlerini Etkiliyor
- Yaşamak İçin Çalışıyorlar
- Eko-Momentum
- Kolay Cadde
Şimdi bunları kısaca açıklayalım.
∴
Teknolojik Ayrım: Teknolojiye erişimi olan ve teknolojinin “iyi bir güç” olduğuna inananlar ile teknolojiye erişimi olmayanlar arasında temel bir ayrım yaşanacak.
Dijital Detoks: İnsanların büyük çoğunluğu; elektronik cihazlara bağlı olmalarına karşın, gelecekte bu eğilimin değişeceğini öngörüyor. Yapılan araştırmaya göre; birçok insan elektronik cihazlara bağımlı olduklarını giderek daha fazla fark ediyor ve bu bağımlılıktan endişe duyuyorlar. Bu konuda farkındalığı gelişen insanlar, çevrimiçi mecralarda harcadıkları süre nedeniyle kendilerini hesap verebilir kılmanın yollarını arıyorlar.
Kontrolün İadesi: Kontrolün pek çok kişi için erişilmez göründüğü bir dünyada, en önemlisinin kendisini geliştirmek olduğunu düşünen tüketiciler, hayatlarındaki kontrolü geri kazanmaya çalışıyorlar.
Kişilerin Farklı Yüzleri, Seçimlerini Etkiliyor: Bazı tüketicilerin, gerçekte oldukları kişi ile çevrimiçi mecralarda kendilerini tanıttıkları kişi birbirinden farklı olabiliyor. İşte, bu durumun tüketicilerin satın alımlarını ve teknoloji seçimlerini daha çok etkilemesi bekleniyor.
Yaşamak İçin Çalışıyorlar: Ford 2019 Trend Raporu, iş hayatına dair algıların değiştiğini de ortaya koydu. Dünya çapında birçok insanlar, artık, çalışmak için yaşamıyorlar. Yaşamak için çalışıyorlar. Şirketler de bu nedenle çalışanlarına yan haklar, ücretli izin ve uzatılmış izinlerle birlikte zihinsel gelişime destek olacak fırsatlar sunmaya başlıyorlar.
Eko-Momentum: Tüketiciler artık, çevresel gelişimin insan davranışındaki değişikliklere bağlı olduğunu kabul ediyorlar. Birçok tüketici, artık çevresel ayak izlerini nasıl ve nerede bıraktıklarını ve bunu nasıl iyileştirebileceklerini önemsiyorlar. Ayrıca bu konuda rehber arıyorlar.
Kolay Cadde: İnsanlar bir noktadan başka bir noktaya giderken yol boyunca geçirdikleri zamanı önemsiyorlar.
Rapora dair detaylı inceleme yapmak için FordBlog‘u ziyaret edebilirsiniz.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.