Killa Hakan, Ceza, Ezhel ve Ben Fero’nun birlikte söylediği ve bolca göndermelerin yer aldığı Fight Kulü” adlı parça birkaç gün önce yayınlandı. Youtube trend videolar listesinde 1 numara olan Fight Kulüp aynı zamanda dislike rekoru kırmak üzere.

Rap dünyasının ünlü isimlerinin birbirine diss atması sonucunda ortaya takip edilesi bir süreç çıkıyor. En son, Türkçe Rap sanatçısı Norm Ender, “Mekanın Sahibi” adlı şarkısıyla piyasadaki rapçileri eleştirerek birçok isme diss atmıştı. Akabinde Killa Hakan, Ceza, Ezhel ve Ben Fero’nun birlikte söylediği Fight Kulüp adlı parça yayınlandı. Şarkı, Killa Hakan’ın Ağustos 2019’da çıkan albümüyle aynı adı taşıyor. Albümde daha birçok ünlü ismin olduğunu görüyoruz.

Fight Kulüp Dislike Rekoru Kırabilir

Geçtiğimiz akşam Youtube‘da Netd Müzik kanalında yayınlanan Fight Kulüp, an itibariyle Youtube trend videolar listesinde 1 numara! Diğer yandan Killa Hakan, Ceza, Ezhel ve Ben Fero’nun yer aldığı Fight Kulüp Youtube’da dislike rekoru da kırabilir. Zira video şu an itibariyle 400 bin like ve 837 bin dislike almış durumda

Fight Kulüp Disslike Rekoru

Killa Hakan’ın, Fight Kulüp albümüyle aynı adı taşıyan ve Türkçe Rap piyasasına bolca göndermelerin yer aldığı bu parça, Youtube’da beğeniden çok dislike alırken bunun birkaç nedeni olduğu söyleniyor.

Kullanıcı yorumlarından yola çıkarak şarkının beğenilmeme nedenini kötü beat (ritim), kötü şarkı sözleri şeklinde özetleyebiliriz. Öte yandan şarkıyı sadece Ceza için dinlediğini belirten kullanıcıların sayısı bir hayli fazla. Ancak bu yorumu yapan kullanıcılar aynı zamanda Ceza’yı böyle bir parçada yer aldığı için de eleştiriyorlar.

Peki siz şarkıyı nasıl buldunuz?

Fikirlerinizi yorum olarak yazabilirsiniz.

Dislike Dijital Pazarlamanın Bir Parçası Mı?

Fight Kulüp şarkısının dislike rekoru kırmasıyla ilgili değerlendirme yaparken yani yeri gelmişken “dislike” unsurunun da dijital pazarlamaya dahil olduğunu belirtmek istedim.

Evet, markalar dijital mecralarda var olurken “etkileşim” kaygısı taşırlar. Ancak etkileşim hep olumlu manada algılanan bir unsurdur. Oysa ki Youtube’da “dislike” diye bir gerçek var. Ayrıca Youtube’a ek olarak bazı sosyal mecraların da platformlarına “unlike” / “dislike” getirmeyi planladıkları biliniyor.

Bu noktada markalar dijital pazarlama kalemlerine “dislike yönetimi”ni de eklemek zorunda kalabilir. Zira beğenmek kadar beğenmemek de bir tercihtir. Ve stratejik marka yönetiminin nihai amacı da zaten; kullanıcıya / müşteriye neyi, ne zaman, nasıl tercih edeceğini söylemektir. Diğer bir ifadeyle etkin bir dijital markalaşma stratejiniz varsa kullanıcıyı “dislike”ın bir tercih olduğunu unutturursunuz. Yani kullanıcı tek seçeneğinin like etmek olduğunu düşünebilir. Bu algı ise markanın dijitaldeki varlığını sürdürülebilir kılması açısından önemlidir.


💡 Youtube Abone Sayılarını Göstermeyecek

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.