FBI, geçtiğimiz günlerde Linkedin konusunda önemli bir uyarıda bulundu. İşte detaylar!

Sektör profesyonelleri, akademisyenler, iş insanları, kamu çalışanları, stajyerler, üniversiteliler, yeni mezunlar… Kısacası iş dünyasının ve akademik hayatın bir parçası olan herkesin kullandığı bir platform olan Linkedin, Microsoft tarafından bundan 5 – 6 yıl önce 26,2 milyar dolara satın alındıktan sonra bir takım güncellemeler yaparak platformu daha efektif hale getirdi. Bu süreçte kullanıcı sayısı da artan Linkedin büyümesini sürdürdü.

Böyle niş bir kitle tarafından takip edilen ve kullanılan Linkedin, elbette ki dolandırıcıların da hedefinde olmaktan kurtulamadı! Çeşitli taktiklerle gerçekleştirilen dolandırıcılıklara dair bu kez uyarı FBI’dan geldi.

FBI, Linkedin Konusunda Uyardı

İş dünyasının sosyal ağı olarak bilinen Linkedin ile ilgili son günlerde önemli bir iddia gündeme geldi. Bir CNBC raporuna göre Linkedin’de son dönemde sahtekarlık sayısı yani dolandırıcılık faaliyetleri bir hayli artmış. Özellikle kripto paralara yatırım konusunda gerçekleştirilen dolandırıcılık faaliyetlerine karşı FBI’dan da uyarı geldi.

Buna göre Linkedin platformunda dolandırıcılar, sahte hesap açarak insanları kripto para yatırımı konusunda yanlış yönlendiriyor. Gönderdikleri mesajlarla kripto para yatırımı yaparak insanlara ciddi kazançlar elde edeceklerini belirten dolandırıcılar böylece ilk teması sağlamış oluyor. Daha sonra popüler ve global kripto para borsalarında yatırım tavsiyesi vererek güven kazanıyorlar. Bir sonraki adımda ise daha fazla kazanç sağlayabileceklerini belirterek insanları, kendilerine ait ve sahte kripto para sitelerine yönlendiriyorlar. İnsanlar mal varlıklarını yani kripto varlıklarını bu sitelere taşıdıktan sonra ise dolandırıcılar bu varlıklara el koyup ortadan kayboluyor. 

Dolandırılan kişilerle yapılan röportajlarda bu kişiler, Linkedin’in güvenilir bir platform olduğunu ve dolandırılacaklarını düşünmediklerini belirtiyorlar.

Bu arada Linkedin’deki dolandırıcılık konusu bununla sınırlı değil. Uzun zaman önce ilk kez Branding Türkiye’de duyurup dikkat çektiğimiz bir dolandırıcılık ve sömürü yöntemi daha var. 2018 yılında kamuoyunu uyarmak amacıyla yayınladığımızLinkedin’deki Dolandırıcılık Oyununa Dikkat Edin başlıklı makalede “Linkedin”deki dolandırıcılık yöntemlerinden biri hakkında bilgilendirmede bulunmuştuk. Konuya dair detaylı bilgi için ilgili makaleyi okuyabilir ve paylaşabilirsiniz.

Branding Türkiye Linkedin’de

Bütünleşik pazarlama ve iş – ekonomi mecrası Branding Türkiye, Linkedin’de! 25 bine ulaşan Linkedin topluluğumuzun bir parçası olmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

@BrandingTurkiye

Kaynak

  • Sosyopat.com
  • Webrazzi
  • Branding Türkiye Arşiv
  • Bloomberg
Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.