Her yıl Mart ayının son Cumartesi günü dünya çapında milyonlarca insan, doğa ve insan için dönüşüm adına ses veriyor. Gezegenin büyük bir iklim kriziyle karşı karşıya kaldığı realitesiyle gerçekleştirilen Dünya Saati Etkinliği yaklaşık olarak 1 saat sürüyor. Peki Dünya Saati Nedir?

Gezegenimiz büyük bir krizin içinden geçiyor: İklim acil durumu! Bu gerçekten yola çıkarak planlanan “Dünya Saati Etkinliği”, Türkçesi Dünya Doğayı Koruma Vakfı olan World Wide Fund for Nature (WWF) farkındalığıyla gerçekleştiriliyor. Bu yıl 26 Mart 2022 tarihinde uygulanacak olan etkinlik kapsamında küresel bir değişim ve dönüşüm çağrısı hedefleniyor.

Peki Dünya Saati nedir? Katılmak için ne yapmak gerekiyor?

İşte etkinliğe dair bütün detaylar!

Dünya Saati Nedir?

Karbon emisyonlarını azaltacak politikaları hayata geçirmediğimiz takdirde dünya 2.5 derece sıcaklık artışına doğru yol alıyor. Bu kapsamda WWF tarafından yapılan çağrı ise, kömür başta olmak üzere fosil yakıtlara yönelik teşviklerin derhal sonlandırılması… Dünya Saati Etkinliği ise bu bilinci sağlamlaştırmak için WWF tarafından ortaya atılan bir farkındalık projesi.

World Wide Fund for Nature (WWF)‘in iklim krizine dikkat çekmek için ilk kez 2007’de başlattığı ve her yıl Mart ayının son Cumartesi günü gerçekleştirilen Dünya Saati kapsamında ışıklar bir saat kapatılıyor. Bu sene 26 Mart 2022‘de saat 20:30 ile 21:30 saatleri arasında uygulanacak olan etkinliğe dünya genelinde birçok kişi katılım gösteriyor.

Kurumsal katılımla markaların da destek sağladığı projeyi Branding Türkiye olarak biz de tüm markalarımızla birlikte destekliyoruz.

Kurumsal Katılım Hakkında Bilgi

WWF’in Dünya Saati Etkinliği için hazırlamış olduğu web sitesinde yer alan “Kurumsal Katılım” ile ilgili bir bilgilendirme yer alıyor. Bununla ilgili detaylara geçmeden önce kurumların Dünya Saati’ne katılım için yapması gerekenden bahsedelim.

Evet, eğer kurumsal olarak Dünya Saati Etkinliği’ne katılım gösteriyorsanız ilgili formu doldurmanız gerekiyor.

Peki Dünya Saati’ne hangi kurumlar katılabilir? Öncelikle, savunma sanayi, tütün, fosil yakıt üretimi, madencilik faaliyetleri, yenilenebilir olmayan enerji üretimi, nükleer enerji yatırımları, CITES-EK1’de bulunan türlerin ticareti ve hayvan testi faaliyetleri bulunan kurumlar Dünya Saati’ne katılamaz. Buna karşın Dünya Saati’ne katılabilecek kurumlar Dünya Saati iletişiminde şu kuralları gözetmeliler:

  • Dünya Saati görsellerinin üstünde değişiklik yapmadan ve logolarını uygulamaksızın, çalışanlarını ve paydaşlarını Dünya Saati’ne katılmaya teşvik edebilir.
  • Görsellerin üstüne logo uygulama ya da yeni tasarım yapma hakkı yalnızca kampanya sponsorlarımıza aittir. Sosyal medya hesaplarında Dünya Saati mesajı paylaşmak isteyen kurumların, 1 hafta öncesinde Dünya Saati görsellerine logo eklemeden ve yeni bir tasarım yapmadan, dunyasaati@wwf.org.tr adresine eposta iletip, nihai onay almaları gerekmektedir.
  • WWF- Türkiye’nin nihai onayı olmadan, dış ve iç iletişim materyali tasarlanmamasını, basın bülteni yayınlanmamasını ve dış iletişim yapılmamasını hassasiyetle rica ederiz.

Kaynak: WWF


Paris İklim Anlaşması Nedir?

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.