Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cemaatle namaza Korona Virüs tedbiri alındığını belirtti. Buna göre Cuma namazı dahil olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza bir süreliğine ara veriliyor. 

Korona Virüs (Kovid-19) vakalarının Türkiye’de günden güne artış göstermesiyle tüm kurumlar kendi sorumluluk alanlarını kapsayacak şekilde bir takım tedbirler alıyorlar. Daha önce Corona Virüsü Nedeniyle Okullar Tatil, Teknopark Şirketleri Evden Çalışacak ve Eğlence Mekanlarına Corona Virüs Tedbiri gibi haberlerle süreç boyunca kamu kurumları tarafından alınan tedbirleri sizlerle paylaşmıştık.

Okulların tatil edilmesi, teknopark şirketlerinin evden çalışacak olması, eğlence mekanlarının kapatılmasının ardından bir tedbir de Diyanet İşleri Başkanlığı‘ndan geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yapılan açıklamaya göre Korona Virüs riski kalkana kadar Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verilecek. Bu süreçte ise Cuma namazı yerine öğle namazının kılınmasının yeterli olacağı vurgulandı.

Cemaatle Namaza Korona Virüs Tedbiri

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de ilk Korona Virüs vakasının görülmesinin akabinde aradan geçen birkaç günlük sürede vaka sayısının 49 kişiye çıkması herkesi tedirgin etti. Bu süreçte ortak kullanım alanlarına dair detaylar da merak konusu oldu. Akabinde cami ve mescit gibi yoğun ortak kullanım alanlarına dair Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir açıklama yaptı.

Cemaatle namaza Korona Virüs arası hakkında Ali Erbaş’ın açıklaması şöyle;

“İnsanların toplu halde bulundukları ortamlar virüsün yayılımı için uygun ortamlar olarak görülüyor. Yüksek risk oluşuyor. Ülkemizde vaka sayısının artması ile birlikte, kamu otoriteleri kapsamında birçok organizasyon iptal edilmiştir. Bu durum dikkate alındığında, camide cemaatle namaz kılınması ile birlikte riskin artabileceği anlaşılmaktadır. Bu itibarla insanları tehlikeye atacak durumlara din izin vermez. Peygamber Efendimiz veba hastalığı çıkarsa oraya girmeyin diyerek karantinaya dikkat çekmiştir. Bulaşıcı hastalık taşıyan bir kişi sağlam kişinin yanına gitmesin diyerek önlemin gereğini vurgulamıştır. Bu durumlarda namazların evde kılınmasına dair uygulamalar biliniyor. İslam alimleri toplu halde eda edilen ibadetlere sağlıklı olmanın yanı sıra başkasına zarar vermemenin gerekli olduğunu ifade etmiştir. Korona Virüs riski kalkana kadar Cuma namazına cemaatle kılınmasına ara verilmiştir.”

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.