Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı Türk ekonomisini son zamanlarda yaşanan zorlu süreci baz alarak değerlendirdi.

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı CNN Türk’ün canlı yayına katıldı. Deneyimli iş insanı Bülent Eczacıbaşı katıldığı canlı yayında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı. Bülent Eczacıbaşı, Türkiye’nin borç alarak büyümesini sürdürmesinin mümkün olmadığını söyleyerek mali tabloya dair bir değerlendirmede bulundu.

Bülent Eczacıbaşı Türk Ekonomisini Değerlendirdi

Cnn Türk ekranlarında Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Eczacıbaşı, ekonomideki daralmanın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kendini gösterdiğini belirterek “…Türkiye bu kapanın içine girdi. Bizim buradan çıkmamız lazım.” ifadesini kullandı. Buna ek olarak Bülent Eczacıbaşı’nın canlı yayında yaptığı açıklamanın satır başlarını sizler için derledik. İşte Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın programdaki değerlendirmelerine dair önemli manşetler;

  • Kurumsallık konusunda iyi ölçüde yol kat ettik. Ancak tam anlamıyla yol kat ettik diyemiyorum. Aile bireyleri yeteneklerine göre görev almalılar. Hataları kabul edip paylaşmak çok önemli.
  • Bir konu açıkça tartışılmazsa hata kaçınılmazdır.
  • Hep yanlış insanların göreve getirilmesi yeterince denetlenmemesi ortaya çıkmış hatalardır.
  • Yetersiz kişilerin göreve getirilmesi hata getirir.
  • Ekonomik ortamlardan etkileniyoruz ve en ince ayrıntısına kadar kontrol ediyoruz.
  • Türkiye bir Ortadoğu’nun bulanık bir sis perdesinin arkasında görülmeye başlandı. Korkunç bir darbe girişimi yaşadık. Türkiye’nin bir hikâyesi var. Ama anlatılması lazım. Dünyaya yeni bir hikâye sunmamız lazım.
  • Bu hikâyenin mutlaka iletişimin iyi uygulanması lazım. Geçmişteki başarıları kimse önemsemiyor. Teşvikler var ama amaçları çok net olmuyor. Bence çok net bir sonuç var ortada… Özel kesim kamu kesimi işbirliği sağlanmalıdır. Hatalardan çabuk vazgeçilmelidir.

Cari Açık Kronik Hastalık

Bülent Eczacıbaşı, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik’in konuğu olduğu programda oldukça ilgi çekici betimlemelerde de bulundu. Örneğin Bülent Eczacıbaşı’na göre cari açık; ekonomimizin kronik hastalığı… Bu arada Eczacıbaşı enflasyonla ilgili sorulara ise şu şekilde yanıt verdi:

“Enflasyondan çok korkulması lazım. Yüksek enflasyonu on yıllarca yaşadık. Bu dönemlere kesinlikle dönmememiz lazım. Bence hükumet tarafından doğru kararlar alınıyor.”

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.