Bugün 9 Ocak 2021… Bizler için önemli bir tarih. Çünkü bütünleşik pazarlama ve iş – ekonomi mecrası misyonuyla faaliyet gösteren Branding Türkiye 3 yıl önce bugün yayın hayatına başladı. Evet Branding Türkiye bugün itibariyle 3 yaşında! 

Dijital Dünyanın Marka Mecrası mottosuna sahip Branding Türkiye, 9 Ocak 2018’de yayın hayatına başladı. Yani tam 3 yıl önce… Bu 3 yıllık süreçte birçok aksiyon yaptık. Aslında her anımıza şahitsiniz. Ancak olan biteni derlemek gerekiyordu. O yüzden de bu içeriği hazırladık. 🙂

Branding Türkiye 3 Yaşında

Temmuz 2017’de kurmaya karar verdiğim, ancak yaklaşık 6 aylık bir analiz ve ön hazırlık süreci sonunda 9 Ocak 2018’de faaliyete başlayan Branding Türkiye bugün 3 yaşında! Bu yıl neler yaptık konusuna değineceğiz. Açıkçası geçtiğimiz günlerde yayınlanan Branding Türkiye 2020’de Neler Yaptı? (Yılın Özeti) başlıklı makalede 2020’yi özetledik. O nedenle aynı detaylara değinmek yerine 3 yılın genel perspektifinden bahsetmeyi tercih ediyorum.


Branding Türkiye Nedir?

Branding Türkiye; bütünleşik pazarlamaya dair tüm olguların akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından değerlendirildiği, dijitalin dinamiklerine uygun bir yayın politikasına sahip ve fayda odaklı yeni nesil bir mecradır. Branding Türkiye’de akademik ve sektörel makalelerin yanı sıra sektörün duayen isimleriyle gerçekleştirilen röportajlar, profesyoneller için kitap tavsiyeleri ve iş dünyasına yönelik haber, duyuru ve gelişmeler de yer alıyor.

3F Fenomeni doğrultusunda yayın yapan ve dijital dünyanın marka mecrası mottosuna sahip olan Branding Türkiye; iş dünyası profesyonelleri, akademisyenler, yöneticiler, ceo’lar, kamu personelleri, girişimciler, üniversite öğrencileri başta olmak üzere akademik ve sektörel anlamda kariyer yapan herkes tarafından takip edilmektedir.

Bütünleşik pazarlama mecrası Branding Türkiye’nin farklı sektörlerde faaliyet göstermek üzere alt markaları bulunmaktadır. Bunlar;

  • Branding Türkiye Etkinlik
  • Branding Türkiye Kariyer Merkezi
  • Branding Türkiye Yayınları
  • Branding Meetup
  • Dijital Markalaşma Eğitimi I DME
  • Branding Türkiye Fm
  • Branding Türkiye Tv

Öte yandan Branding Türkiye’nin ürünleştirmiş olduğu bazı konsept kategorileri bulunmaktadır. Bunlar;

  • Branding Türkiye Öneriyor
  • Marka Mekanlar
  • Branding Türkiye Soruyor

Branding Türkiye 3. Yılında Neler Yaptı?

Bu konuya geçmeden önce belirtmek istediğim bir konu var; Branding Türkiye’nin en büyük avantajı ve başarısı sektör profesyoneli ve akademisyenlerden oluşan yazarlara, uzman editörlere, özveriyle çalışan jr’lara ve Branding Türkiye’den desteğini hiç esirgemeyen sponsorlara sahip olmasıdır. Ve tabi ki Branding Türkiye’yi, yayın hayatına başladığı gün itibariyle an be an takip eden yüz binlerce, milyonlarca kişi başarılı olmamızdaki en önemli faktördür. Bu vesileyle ekip arkadaşlarıma, Branding Türkiye’ye katkı ve destek sağlayanlara ve Branding Türkiye’yi her an takip eden herkese TEŞEKKÜR etmek istiyorum.

Bu detayların akabinde şimdi de 3. yaşımızda neler yaptığımızı özetleyelim. Fakat bu sene neler yaptığımıza dair burada çok derinlemesine bilgi aktarmayacağım. Zira başta da belirttiğim gibi geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Yılın Özeti” temalı içerikte 2020’deki tüm aksiyonlarımızı aktarmıştık. Buradan okuyabilirsiniz.

Koronavirüs Gölgesinde Geçen 1 Yıl

Öncelikle, 2020’yi kuruluşumuzdan bu yana geçen diğer 2 senden ayrı değerlendirmek gerekiyor diye düşünüyorum. Zira ortada COVID-19 gibi bir gerçek var. Öte yandan “Koronavirüs” adını verdiğimiz bu realite belli bir bölgenin, belli bir toplumun, belli bir ülkenin problemi değildi. Yani dünya genelindeki tüm ülkeler ve toplumlar salgını iliklerine kadar yaşadı. Ayrıca bu kriz belli bir sektörü belli bir iş kolunu yahut belli firmaları etkilemedi. Aksine her sektör ve her firma bu krizi yaşadı. Kısacası ne yaşandıysa 8 milyar insan hep birlikte yaşadı. Ancak bazıları krizi fırsata çevirdi bazılarıysa dönüşüme ayak uydurmakta zorlandı…

Uzaktan Çalışma Kültürü

Biz ise bu sürece hızlı bir şekilde adapte olduk. Bunun başlıca nedeni işimizin odağında “dijital”in olmasıdır. Mesela bizler, sektörün büyük çoğunluğu tarafından Koronavirüs ile deneyimlenen ve zorlanılan “uzaktan çalışma modeli”ni rahatlıkla uygulayabildik. Çünkü içerik üreticilerimiz ve paydaşlarımız zaten baştan beri bu sistemle çalışıyordu. Yani idari kadro ve bazı departmanlarımız dışında geleneksel çalışma biçimini pek tercih etmiyorduk. Fakat Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının görülmesinden (Bkz: Korona Virüs Türkiye’de) birkaç gün sonra hızlıca karar aldık ve tüm departmanlarımızın uzaktan çalışmaya başladığını duyurduk. (Bkz: Branding Türkiye Uzaktan Çalışma Modeline Geçti) Açıkçası halen aynı sistemle çalışmaya devam ediyoruz. Ve 2021’in ikinci yarısına kadar bu sistemi sürdüreceğiz.

Bu arada aynı süreçte paydaşlarımızın uzaktan çalışma modeline geçişini destekleyerek bunları kamuoyuna duyurduk. Fakat bununla da yetinmeyip evden çalışmaya müsait tüm firmaların freelance çalışması gerektiğini ifade eden yayınlar yaptık. Teşvik amacıyla ise Uzaktan Çalışan Firmalar Listesi hazırladık. Bu sayede sağladığımız farkındalık ile salgın sürecindeki ilk sosyal sorumluluğumuzu gerçekleştirmiş olduk.

Koronavirüs Gündemi

Biz içerik odaklı bir markayız. Dolayısıyla tüm aksiyonlarımızın odağında içerik var. Koronavirüs sürecinde fark ettik ki ortada bir bilgi kirliliği var. Bunun önüne geçmek için Koronavirüs Gündemi kategorisini oluşturduk. Bu kategori odağında bir yazı dizisi kurguladık. Aynı isimdeki yazı dizisinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük Koronavirüs Tablosu’na yer verdik.

Dijital Markalaşma - Mürsel Ferhat Sağlam

Branding Türkiye Yayınları

3. yılın bizim için en önemli, unutulmaz ve ayırt edici aksiyonlarından biri Dijital Markalaşma kitabının çıkması oldu. Branding Türkiye Yayınları ve Dikeyeksen Yayıncılık ortak yayını olarak piyasaya çıkan Dijital Markalaşma, bu kavram özelinde dünyada ve Türkiye’de yayınlanan ilk kitap olma özelliği taşıyor. Kavramsallaştırarak literatüre kazandırdığım dijital markalaşmanın kitaplaşarak global yayın literatürüne girmesi benim için de önemliydi. Bu kitap ayrıca Branding Türkiye Yayınları’nın ilk yayını olmasıyla da önem arz ediyor.

Bu yıl özelinde yaptığımız aksiyonlardan biri de Koronavirüs Sonrası İş Hayatı adlı raporu yayınlamamız oldu. Branding Türkiye himayesinde hazırlanan rapor Branding Türkiye Yayınları etiketiyle çıktı.

Bu arada yıl boyunca etkinlik ve eğitimlerimize de devam ettik. Diğer iki seneden farklı olarak bu yıl tüm etkinlik ve eğitimlerimiz online gerçekleşti.

Branding Türkiye’yi Takip Et

Branding Türkiye’deki içerikleri ve Branding Türkiye’nin faaliyetlerini anlık takip etmek için sayfanın solundaki bildirim butonuna tıklamanız yeterlidir. Ayrıca Branding Türkiye Telegram Kanalı‘na katılabilirsiniz.

Haftalık / aylık olarak en çok okunan ve popüler içerikleri, etkinlik / zirve /  meetup / eğitim ile ilgili duyuruları, kariyer ilanlarını, yeni çıkan kitaplarımızı, yayınladığımız rapor ve e-kitapları, yazı dizilerini ve markalarla gerçekleştirdiğimiz indirim, çekiliş, fırsat odaklı kampanyalardan haberdar olmak içinse e-bülten abone listesine buradan dahil olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Takip Edin

Branding Türkiye, hemen hemen tüm sosyal ağlarda aktif bir yayın politikasına sahip olmasıyla biliniyor. Dolayısıyla siz de Türkiye’de en çok kullanılan sosyal ağlarda (Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Linkedin, Pinterest, TikTok, Tumblr, Medium) Branding Türkiye’yi takip ederek topluluğumuzun bir parçası olabilirsiniz.

Daha Yolun Başındayız

Branding Türkiye 1. ve 2. yaşını doldurduğunda da aynı başlığı atmıştım. Bugün Branding Türkiye 3 yaşında ve ben yine aynısını söylüyorum; daha yolun başındayız!

İyi ki doğdun BRANDING TÜRKİYE… Nice yaşlara! 


Branding Türkiye 2 Yaşında!

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.