Araştırma sektörünün Oscar’ı olan Baykuş Ödülleri (2020) Dijital Tören ile gerçekleştirilerek sahipleriyle buluştu. 6 Ekim 2020’de Grand Hyatt Otel’den düzenlenen ve sunuculuğunu Geveze’nin yaptığı canlı yayında; araştırma & araştırma veren, reklam & reklam veren, medya, marka, akademi, iletişim ve pazarlama dünyasından çok değerli isimler Baykuş Ödülleri vesilesiyle 8. kez bir araya geldi.
İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü zor dönemde TÜAD üyeleri ve araştırma sektörünün paydaşları imkansızı başardı. Ve bütün sıkıntılara rağmen bu seneki başvuru sayısı son sekiz yılda gerçekleşen ikinci yüksek başvuru sayısı oldu. Ayrıca bu yıl birçok ilke imza atıldı. İşte tüm detaylar!
İlklerin Baykuş’u Oldu
Baykuş Ödülleri (2020), birçok ilke imza atılmasıyla hatırlanacak. İşte bu yıl Baykuş Ödülleri’ndeki tüm o ilkler;
- Bu yıl 8.sini düzenlenen etkinliğin 21 kişiden oluşan jürisi, bugüne kadar 2 gün boyunca bir mekanda bir araya gelerek proje değerlendirmelerini yapmaktaydı. Baykuş Ödülleri (2020) jürisi bu yıl ilk kez bütün değerlendirmeleri online bir platform üzerinden yaptı.
- Baykuş Ödülleri jürisine başkanlık eden TÜAD Başkanı 2013 yılından bu yana proje değerlendirmelerinde oy kullanma hakkına sahipti. 2020 yılı Baykuş Ödülleri Yönetmeliğine TÜAD Başkanı’nın sadece jüriye başkanlık etmesi ve değerlendirmelere katılmamasına ilişkin madde eklendi.
- Bugüne kadar Baykuş Ödülleri jürisinde TÜAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Baykuş Ödülleri Komitesi Üyelerinin belli bir sayıda yer alma hakkı bulunmaktaydı. Bu yıl yönetmeliğe, TÜAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Baykuş Ödülleri Komitesi de kura çekimi ile jüride yer alabileceklerine ilişkin madde eklendi.
- 2020 yılı Baykuş Ödülleri Yönetmeliği’ne jüri karmasının oluşturulması için ilk kez, TÜAD Tüzel Üyelerinden isim önerilerinin alınması ve gelen öneriler arasından kura çekimi yöntemi ile 21 kişilik jüri oluşturuldu.
Dijital Törene 368 Kişi Katıldı
Baykuş Ödülleri; diğer ödül törenlerinden farklı olarak araştırma şirketleri, araştırma veren şirketler ve veri toplama şirketleri olarak araştırma sektörünün temel aktörlerinin hepsinin birden ödül aldığı tek etkinlik. Pandeminin bütün olumsuz etkilerine rağmen sektörün bütün paydaşlarını dijital ortamda bir araya getiren Baykuş Ödülleri Töreni’ne bu yıl toplam 368 kişi katılım gösterdi.
16 kategorinin bulunduğu Baykuş Ödülleri için bu yıl toplam 143 proje başvurusu yapıldı. Alışverişçi Baykuş, Global Baykuş, İçgörülü Baykuş, İnatçı Baykuş, İnovatif Baykuş, İtibarlı Baykuş, Meraklı Baykuş, Sendikal Baykuş, Sosyal Baykuş, Usta Baykuş, Vizyoner Baykuş ve Metodik Baykuş olmak üzere 13 kategoride toplam 46 proje ödüle layık görüldü.
Araştırma sektörünün tüm paydaşlarına böylesine zor bir zamanda verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek törenin açılış konuşmasına başlayan TÜAD Başkanı Doç.Dr. Yener Girişken sözlerine şu şekilde devam etti;
“İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte Baykuş Ödülleri’ne başvuru yapan herkesi tebrik ediyorum ve hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu gecenin asıl kazananları aslında böyle bir dönemde başvurularıyla, törene katılımlarıyla sektörümüze destek verenlerdir. Bildiğiniz üzere “Baykuş” birçok kültürde bilgeliğin ve zenginliğin sembolüdür. Bütün kuş türleri içinde bir tek Baykuş gece ışığı arar ve ışığın yardımıyla yolunu bulur. Bizler de araştırmalardan elde ettiğimiz veri ve içgörüler ile birçok farklı sektöre ışık olmaya ve yol göstermeye çalışıyoruz.”
Baykuş Ödülleri (2020) Kazananları
Branding Türkiye’nin de desteklediği Baykuş Ödülleri’nde bu yıl ödül alan projeler ve markalara dair detaylar için “2020 Yılı Ödül Alanlar Listesi”ni buradan inceleyebilirsiniz.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.