Arka Kapak
Altı Sigma Yönetimi
Dr Bahtiyar Eren tarafından kaleme alınan Altı Sigma Yönetimi kitabının arka kapak metni;
Bu kitapta, Altı Sigma Yönetimi ile ilgili olarak;
- “Altı Sigma Yönetimi”ni popüler kılan hususlar nelerdir?
- Kalite Yönetimi, Yalın Yönetim ve Altı Sigma Yönetimi arasındaki farklılıklar ve benzerlikler nelerdir?
- Kaliteye öncülük yapan Shewhart, P. Crosby, Dr. Deming, Dr. Feigenbaum, Dr. Ishikawa, Dr. Juran, G.Taguchi ve S.Shingo gibi sekiz büyük bilim insanının katkıları nelerdir?
- Organizasyonun süreç olgunluk seviyesi ölçülebilir mi? Nasıl ölçülebilir?
- Üretilen mal ve hizmetin Altı Sigma seviyesi nasıl hesaplanır?
- Altı Sigma projelerinde başarısızlık nedenleri nelerdir? Alınan dersler nelerdir?
- Altı Sigma projelerinde takım çalışması nedir? Altı Sigma proje yöneticisi, Uzman Kara Kuşak, Kara Kuşak, Süreç Sahibi ve Yeşil Kuşak gibi üyelerin görev ve sorumlulukları nelerdir?
- Altı Sigma Yeşil Kuşak ve Kara Kuşak Sertifikasyon Programının konuları nelerdir? Soruları cevaplanmış,
- Yalın Altı Sigma kapsamında önemli yer tutan ve sıklıkla karıştırılan veya birbiri yerine kullanılabilen Vizyon – Misyon – Strateji – Temel Değerler – Amaç ve Hedef kavramları ile Etkililik – Etkinlik ve Verimlilik kavramları açıklanmış ve örneklerle desteklenmiş,
- SIPOC, QFD, FMEA, PERT ve CPM gibi yönetim teknikleri örneklerle detaylı olarak açıklanmış,
- Klasik Yedi Temel Kalite Yönetim Aracı: (1) Kontrol Çizelgesi, (2) Histogram, (3) Serpilme diyagramı, (4) Pareto diyagramı, (5) Balık kılçığı diyagramı, (6) Akış diyagramı, (7) Kontrol diyagramı,
- İhtiyaç üzerine klasik yedi temel kalite yönetim aracına ilave olarak geliştirilmiş olan Yeni Yedi Kalite Yönetim aracı: (1) İlişki diyagramı, (2) Etkileşim diyagramı, (3) Ağaç diyagramı,
(4) Önceliklendirme matrisi, (5) Matris diyagramları, (6) Süreç Karar Program Diyagramı, (6) Faaliyet ağ diyagramı teknikleri detaylı olarak anlatılmış ve örneklerle pekiştirilmiştir.
gibi sorular cevaplanırken akademik bilgilerden faydalanılmış, konuların daha kolay anlaşılması için günlük hayata ilişkin söz ve hikâye ile konular desteklenmiştir.
Kitabın Metodolojisi
Altı Sigma Yönetimi kitabında takip ve kontrolünün kolay olması için soruların cevapları tablo, şekil ve maddeler halinde hazırlanmıştır. Yalın Altı Sigma yönetimdeki kavramlar anlatılırken İngilizce literatürdeki orijinal kavramı ve Türkçe karşılığı birlikte sunulmuştur. Gerektiğinde Türkçe Yalın Altı Sigma Yönetim literatürde kullanılmak üzere yeni kavramlar önerilmiştir.
“Amerikan Kalite Derneği”nin (ASQ) Altı Sigma Yeşil Kuşak ve Kara Kuşak ile Kalite Mühendisliği sertifikalarına sahip olan Dr. Bahtiyar Eren’in yüksek lisans ve doktora tezleri “Military Logistics: Research Advances and Future Trends” kitabında yayımlanmış, sorumlu olduğu proje “T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı”nın 2016 yılı Verimlilik Projesi Yarışması’nda Kamu kategorisinde 3’üncülük ödülüne layık görülmüştür.
Kitabın Özellikleri
Yayınevi: Yazardan Direkt Yayınevi
Çevirmen: –
Yayın Tarihi: Ekim 2020
ISBN: 9786257237017
Baskı Sayısı: 1. Baskı
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 235
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.4 x 19.8 cm
Tür: İnceleme – Eğitim – İş Kitapları
Yazar Hakkında I Dr Bahtiyar Eren
1973 yılında İşviçre’de doğdu. İlköğrenimini İzmir’de tamamladı ve Maltepe Askeri Lisesi’nden 1991, Hava Harp Okulu Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. 1998-2000 yılları arasında ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü’nde Yöneylem Araştırması ana bilim dalında yüksek lisans yaptı. 2012 yılında Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstitüsü’nde yöneylem araştırması alanında doktora eğitimini tamamladı.
Yüksek lisans ve doktora tezi uluslararası akademik yayınevi olan Springer Yayınevi’nin “Military Logistics: Research Advances and Future Trends” kitabının üç bölümünde yayımlandı.
2000 yılından itibaren Hv.K.K.lığı karargahında yeniden yapılandırma, vizyon ve konsept oluşturma projesinde, HvBS ERP bilgi sistem projesinde, doktrin ve alınan dersler, fonksiyonel analiz ve karar destek konularında çalıştı.
Sorumlusu olduğu “Hv.K.K.lığı Fonksiyonel Analiz Çalışma Grubu (FAÇG) Projesi”, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılındaki Verimlilik Projesi Yarışmasında Kamu kategorisinde 3’üncülük ödülüne layık görüldü.
Amerikan Kalite Derneği’nin (American Soceity of Quality-ASQ) Altı Sigma Yeşil Kuşak (Sertifika Nu.:12566), Altı Sigma Kara Kuşak (Sertifika Nu.:16389) ve Kalite Mühendisliği (Sertifika Nu.:96872) sertifikalarına sahiptir.
2013-1017 yılları arasında, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde lisans, Atılım Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisans seviyesinde havacılık yönetim, bakım ve güvenilirlik, kalite, sayısal karar verme konularında Türkçe ve İngilizce dersler vermiştir. Ayrıca, MSB Savunma Sanayi ve Teknoloji Eğitim Merkezi (SATEM)’nde, MSÜ Hava Harp Enstitüsü’nde, NATO Barış için Ortaklık Eğitim Merkezi (BİOEM)’nde Türkçe ve/veya İngilizce ders/kurs vermiştir. BİOEM kapsamında, gezici eğitim timi üyesi olarak Kosova ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ders vermiştir.
Ağustos 2017 tarihinden itibaren Kuveyt Askeri Ataşesi olarak görev yapmaktadır.
Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.