Bütünleşik pazarlama mecrası Branding Türkiye’nin fenomen kategorilerinden biri olan “Teknoloji Haberleri”nde yayınlanan “Haftanın Teknoloji Haberleri”nden derleyerek “2019 Yılının Teknoloji Haberleri”ni hazırladık.

Türkiye’nin en popüler bütünleşik pazarlama ve iş – ekonomi mecrası Branding Türkiye’nin fenomen kategorilerinden biri olan “Teknoloji Haberleri”nde yayınlanan “Haftanın Teknoloji Haberleri”nde o hafta boyunca meydana gelen dijital ve teknoloji odaklı birçok aksiyonu hap bilgi haline getirerek özetliyoruz. Bu yazıda 2019 içerisinde ay bazında gündemi meşgul eden önemli teknoloji haberlerini tek başlık altında toplamayı amaçladık. İşte 2019 yılının teknoloji haberleri.

2019 Yılının Teknoloji Haberleri

Yılın en önemli 12 teknoloji ve dijital odaklı haberini baz alarak derlediğimiz “2019 Yılının Teknoloji Haberleri”ni hazırlarken, o ay içerisinde meydana gelmiş en önemli olayı seçtik. Tüm bu açıklamalarla birlikte artık yılın teknoloji haberlerine geçebiliriz.

Oppo Türkiye'de

OPPO Türkiye Pazarına Girdi

Telekomünikasyon ve teknoloji firması Oppo, Türkiye pazarına giriş yaptı. Çinli akıllı telefon şirketi Oppo hali hazırda 35 ülkede bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de resmi olarak çalışmalara başlayan Oppo, ilk mağazasını Ataşehir’de açtı. Oppo’nun Türkiye Genel Müdürü ise Weijian Zhou oldu.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (1 – 7 Ocak 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Dijital Markalaşma Eğitimi Web Sitesi

Dijital Markalaşma Eğitimi I DME Web Sitesi Yayında

Haftanın Teknoloji Haberleri’ni bizden bir gelişmeyle tamamlıyoruz. Branding Türkiye’nin eğitim odaklı alt markası Dijital Markalaşma Eğitimi I DME resmi web sitesi yayına girdi. (Ziyaret etmek için buraya tıklayın.) Branding Türkiye’nin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kavramsallaştırılan dijital markalaşma ile ilgili konsept bir eğitim olan DME, yılda maksimum 2 defa açılmakta ve toplamda 400+ saat sürmektedir. Sınırlı kontenjanın olduğu eğitim; 7 eğitmen ile 6 Ceo tarafından gerçekleştiriliyor. 28+ konunun yer aldığı eğitimin dijital ve markalaşma ile ilgili tüm disiplinleri içeriyor olması Dijital Markalaşma Eğitimi‘nin multidispliner yönünü ortaya koyuyor.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (8 – 14 Şubat 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Disney 21st Century Fox u 71 Milyar Dolara Satın Aldı

Disney, 21st Century Fox’u Satın Aldı

Teknoloji Haberleri’ne çok önemli bir gelişmeyle devam ediyoruz. The Walt Disney Company’nin 21st Century Fox’u satın alma süreci 1 yıldır devam ediyordu. Bir süredir devam eden satın alma süreci nihayet sonuçlandı. Böylece Disney, 71 Milyar Dolar karşılığında Fox’u satın aldı.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (22 – 31 Mart 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Kara Deliğin Fotoğrafı Çekildi

Kara Deliğin Fotoğrafı Çekildi

Teknoloji Haberleri’ni önemli bir bilimsel gelişmeyle bitiriyoruz. National Science Foundation’da çalışan bilim insanları, dünyada eş zamanlı biçimde basın toplantısı gerçekleştirdi. İlk defa bir kara deliğin fotoğrafını çektiklerini açıklayan kuruluş, bunun astorfizikte bir dönüm noktası olduğunu ifade ettiler. Kara delik için 2012 yılında Event Horizon Teleskobu (EHT) kurulmuştu. EHT’den nihayet beklenen sonuçlar geldi. Ve kara deliğin fotoğrafı paylaşıldı. Bu gelişme insanlık için büyük bir adım olarak yorumlandı.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (8 – 14 Nisan 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Uber XL Türkiye'deki Faaliyetlerini Durdurdu

UBER XL Türkiye’deki Servisini Duyurdu

Uber XL Türkiye’deki servisini kapattı. Artık Uber, Türkiye’de VIP hizmet sağlamayacak. Bilindiği üzere Uber, geçtiğimiz yıl Türkiye’de birçok sorunla karşılaşmıştı. Son olarak Uber XL’ın Türkiye’deki faaliyetlerini durdurmasıyla Uber yine Türkiye’nin gündemine oturdu. Bu arada Uber, Türkiye’ye bağlı olacağını buna ek olarak Sarı Taksi veya Turkuaz Taksi olarak hizmetlerine devam edeceğini bildirdi.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (22 – 31 Mayıs 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Türkiye nin En Değerli 100 Markası - 2019 (Tam Liste)

Türkiye’nin En Değerli 100 Markası

Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance “Türkiye’nin En Değerli 100 Markası” adlı raporunu yayınladı. Brand Finance’ın bu yıl 12. kez hazırladığı raporda, ilk sırayı Türk Hava Yolları aldı. Listedeki Türk markalarının toplam değeri ise 19,8 milyar dolar. Bu arada daha önce Branding Türkiye’de “Dünyanın En Değerli 500 Markası – 2019 (Tam Liste)” başlıklı bir rapor yayınlamıştık. Karşılaştırma yapmak için inceleyebilirsiniz.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (8 – 14 Haziran 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Fortune 500 Türkiye

Fortune 500 Türkiye Listesi

Teknoloji Haberleri’ne önemli bir raporla devam ediyoruz. Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen finansal kurumlar ve holdingler dışındaki tüm sektörleri kapsayan Fortune 500 Türkiye listesine göre Türkiye’nin en büyük firmaları belli oldu. Raporun detayları Branding Türkiye’de yayınlandı.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (1 – 7 Temmuz 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Netflix Rtük

Netflix ve BluTv Artık RTÜK’e Bağlı Olacak

Dijital dizi izleme platformları olan Netflix, PuhuTv ve BluTv’ye RTÜK denetimi geliyor. İnternet ortamında dizi, film, belgesel gibi yayınlayan bu platformlar artık RTÜK denetiminden geçecek. Buna göre; Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun hazırladığı “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik” ile içerikler artık denetim kapsamında olacak.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (1 – 7 Ağustos 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Pinterest'e Video Yükleme

Pinterest’e Video Yükleme Özelliği Geldi

“Haftanın Teknoloji Haberleri”ne popüler sosyal ağ Pinterest’teki bir gelişmeyle devam ediyoruz. Türkiye’de pek kullanılmasa da Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde popüler bir sosyal ağ olan Pinterest’e video yükleme özelliği geldi.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (22 – 30 Eylül 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Instagram Takip Edilenler Sekmesi

Instagram Takip Edilenler Sekmesini Kapattı

“Haftanın Teknoloji” Haberleri”nin en ilginç haberiyle karşınızdayız. Instagram, geçtiğimiz hafta gündemi sallayan bir haberle anıldı. Buna göre Instagram’da takip edilenler sekmesi kaldırıldı. Instagram’da kullanıcıya özel hareketleri ve takip edilenlerin hareketlerinin gösterildiği iki ayrı sekme bulunuyordu. Takip edilenler sekmesi ile diğer kullanıcıların neler yaptığı, hangi postları beğendiği gibi birçok etkileşime ulaşmak mümkün oluyordu. İşte bu özellik artık olmayacak.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (8 – 14 Ekim 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Çorum Fidan Dikme Rekoru

Çorum Fidan Dikme Rekoru İle Guinness’e Girdi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ve tüm Türkiye’nin destekleyerek dahil olduğu fidan dikme kampanyasında Çorum fidan dikme rekoru kırdı. 1 saat içerisinde 303 bin 150 fidan diken Çorumlular Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (15 – 21 Kasım 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Markalaşmada 2020 Trendleri Ne Olacak?

Markalaşmada 2020 Trendleri Ne Olacak?

“Haftanın Teknoloji Haberleri”ni yine bir “yılın trendleri” haberiyle bitiriyoruz. Türkiye’nin en popüler bütünleşik pazarlama ve iş mecrası Branding Türkiye‘nin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Ferhat Sağlam, Markalaşmada 2020 Trendleri ne olacak konulu bir makale hazırladı. Dijital Markalaşma Uzmanı ve Sosyal Medya Stratejisti Mürsel Ferhat Sağlam, 2020’nin markalaşma trendlerini; departman dönüşümü, kurumsal akademi ve dijital markalaşma olarak özetledi.

Bu haber Haftanın Teknoloji Haberleri (15 – 21 Aralık 2019) başlıklı makalede yer almaktadır. İlgili haftaya dair tüm haberleri okumak için buraya tıklayın.

Evet “2019 Yılının Teknoloji Haberleri”ni bu şekilde derledik. Elbette 2019 boyunca birçok sektörel gelişme, teknolojik ilerleme ve dijital odaklı aksiyon yaşandı. Fakat bu yazıda ilgili ayda en çok gündem olan konulara yer verdik. Detaylı okuma yapmak için Teknoloji Haberleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz. Bu arada anlık bilgi aktarımı için sayfanın solunda yer alan push bildirimini aktif edebilir veya mail bültenine abone olabilirsiniz. Ayrıca Telegram kanalımıza katılarak güncel gelişmelerle ilgili anlık bilgi edinebilirsiniz.


💡 2018 Yılı Arşivi

Bülten Aboneliğinizi Aktifleştirin

Güncel makaleler, sektörel haberler ve ücretsiz etkinlikler için mail listemize abone olun.

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz.

Bir şeyler yanlış gitti.